posts
 1

De eerste Jonge Consultant vaart uit bij Hieroo Amsterdam

 |  11 juni 2020
Jonge Consultant Simone is in februari 2020 als Communicatieadviseur begonnen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door de Coronacrisis heeft haar rol een andere wending gekregen en zo zie je maar: een opdracht vraagt de nodige flexibiliteit en veerkracht van een Jonge Consultant.

Regionale samenwerkingen en het organiseren van een Hackathon als verrijking van de strategische agenda, dat waren in eerste instantie mijn focuspunten bij de NZa. Na 3 weken van kennismaken met de organisatie en het inlezen in de materie begon de coronacrisis. Er brak een tijd aan waarin thuiswerken het nieuwe normaal werd. Het wegwijs worden binnen de organisatie en de zorgsector ging vanaf dat moment via Teams en Zoom. Bepaalde projecten waar ik mee was begonnen kwamen in een wat rustiger vaarwater door de coronacrisis. Dat gaf tegelijkertijd ook ruimte voor nieuwe projecten.  

Opstart gewone zorg  
Begin april kreeg de NZa de opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de opstart van de reguliere zorg te coördineren. Een belangrijke opdracht waar een intern programmateam voor werd ingericht. Mijn focuspunt binnen dit programma is de publiekscommunicatie. Met andere woorden: hoe zorgen we voor heldere communicatie naar patiënten en burgers over het weer opstarten van de zorgSamen met een werkgroep van interne collega’s en externe stakeholders hebben we voor de publiekscommunicatie een informatiekaart ontwikkeld voor zorgaanbieders. Deze informatiekaart biedt zorgaanbieders handvatten voor heldere communicatie richting patiënten.  

Regionale samenwerkingen 
In deze roerige tijden worden ook stappen gezet in het programma ‘Beter Samen in Noord’. Dit is het regionale programma waarin gemeente Amsterdam, Amsterdamse zorg- en welzijnsaanbieders, zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de NZa met elkaar af hebben gesproken zorg en welzijn met elkaar te verbinden. Met als doel een beter ervaren gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners van Amsterdam-Noord. Binnen dit programma ben ik als Communicatieadviseur van de NZa betrokken in de communicatiewerkgroep van ‘Beter Samen in Noord’. Ondanks de bijzondere tijd waar we in verkeren wordt in Amsterdam Noord gewerkt aan het vasthouden en verder brengen van samenwerking en technologie. Over de eigen grenzen heen, in het belang van de inwoners van Amsterdam-Noord. Dat is misschien vandaag de dag wel belangrijker dan ooit!   

Hieroo Next 
De afgelopen 3 maanden heb ik in een bijzondere tijd kennisgemaakt en een bijdrage geleverd aan een interessante organisatie binnen het zorglandschap. De verbinding in mijn werk met de complexe vraagstukken waar de NZa voor staat zie ik als een grote uitdaging. Ik ben daarom ook blij dat ik mag mededelen dat ik per 15 juli start als Communicatieadviseur bij de NZa 

Daarmee rond ik tegelijkertijd mijn tweejarige Hieroo Traineeship af. Met veel plezier kijk ik terug op een leerzame tijd bij Hieroo. Van de Hieroo– startup fase, de eerste Hieroo MeetUps, mijn opdracht bij Mediahuis, opleidingsbootcamps van Sioo en tot slot mijn opdracht bij de NZaIk kijk er naar uit om alles wat ik heb geleerd te afgelopen twee jaar in te zetten bij de Nederlandse Zorgautoriteit.  


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Eind mei vond de eerste virtuele MeetUp van Hieroo Rotterdam plaats. Tijdens deze MeetUp deelden topsporter Jasper Tissen en sport-en prestatiepsycholoog Susie Cats met de deelnemers hun ervaring en tips over hoe je jezelf doelen kunt blijven stellen en motiveren in deze veranderende tijden.

Blog Benieuwd naar welke opdrachten onze Jonge Consultants doen? Lees dan in dit blog meer over de opdracht van Maud in rol van Project Management Officer bij het Erasmus MC en hoe zij deze rol ervaren heeft.

Blog Manon heeft samen met collega Emelie van SeederDeBoer een uniek online career event georganiseerd. In dit blog blikken zij samen terug op de samenwerking van beide organisaties en hun eigen samenwerking.