Community Challenge Rotterdam

Met onze Community Challenge werken wij aan een betere stad van morgen. Jaarlijks selecteren wij een Rotterdams sociaal maatschappelijk vraagstuk en werken alle Hieroo Jonge Consultants samen naar een concrete oplossing. We doen dit door middel van co-creatie met diverse betrokken stakeholders en eigenaarschap van een organisatie in de stad voor een succesvol vervolg.

In de Community Challenge van 2020 werkte Hieroo Rotterdam samen met Gemeente Rotterdam om binnen het netwerk Gezond010 een impuls te geven aan de satelliet “Rotterdam Rookvrij”.

Gezond010 
In december 2019 werd de Rotterdamse uitwerking van het Nationaal Preventieakkoord gepresenteerd. Rotterdam wil een stad van voorkomen in plaats van genezen worden. Daarom heeft gemeente Rotterdam met tal van partners in het netwerk van Gezond010 gewerkt aan Gezond010: het akkoord

Het netwerk bestaat uit tientallen ondernemers, zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties. Samen willen zij gezonde keuzes makkelijker maken, gezond gedrag stimuleren en bouwen aan een gezonde omgeving. Gezond010 brengt hen met elkaar in verbinding in zogenoemde ‘satellieten’. In deze ‘netwerkjes binnen het netwerk’, vinden partners elkaar binnen specifieke thema’s en gedeelde opgaves, zoals vitaliteit op de werkvloer en verkoop van gezonde voeding. In 2020 zijn verschillende satellieten in ontwikkeling, waaronder ‘Rotterdam Rookvrij’. 

Rotterdam Rookvrij 
De Jonge Consultants van Hieroo hielpen bij de opstart van de nieuwe Gezond010 satelliet “Rotterdam Rookvrij”. Roken is nog altijd doodsoorzaak nummer één in Nederland. Ook in Rotterdam wordt nog veel gerookt. Op weg naar een Rookvrije Generatie zijn in de stad al eerste veelbelovende stappen gezet, zoals het inrichten van rookvrije zones. Ook worden steeds meer organisaties en instellingen in de stad rookvrij en bieden zij hun medewerkers stopondersteuning aan.  

Met diverse (nieuwe) partners van Gezond010 gingen we aan de slag om de Rookvrije Generatie in Rotterdam een impuls te geven. Zo trapten we af met de start van de satelliet Rotterdam Rookvrij tijdens het jaarlijkse evenement van Gezond010 in decemberMet de partners bespraken we wat zij willen bereiken en hoe zij dat binnen de satelliet Rookvrij Rotterdam kunnen realiseren.

Het Presencing Institute ondersteunt ons in het innovatieproces aan de hand van Theory U en maakt het mogelijk dat we kennis en ervaring kunnen delen met innovatieteams van over de hele wereld. Hieroo is geselecteerd als 1 van de 100 initiatieven voor het effectief realiseren van maatschappelijke innovaties. Het Presencing Institute is verbonden aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) en brengt ‘Theory U – Leading from the future as it emerges in de praktijk.

Alles op een rijtje

  • Concrete innovatie voor een maatschappelijk vraagstuk
  • Niet praten over, maar werken met betrokkenen
  • Ondersteund door het ‘Presencing Institute’
  • Ieder Hieroo Jonge Consultant werkt 10 dagen per jaar mee
  • Uitkomsten zijn voor de stad

Wat maakt ons uniek?

Hieroo werkt vandaag aan een betere stad van morgen. We verbeteren organisaties. We bouwen aan een netwerk van talent. We delen kennis en ervaring. We helpen de maatschappij. En bij dit alles werken we altijd vanuit het principe ‘lokaal voor lokaal’.

Hieroo bouwt aan een community in de Talent Circle. Het netwerk is bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt die werken bij Rotterdamse organisaties. Zo weten we elkaar te vinden en onze collectieve kracht te versterken.

Meer weten? Bezoek onze andere Hieroo locaties!