C²-Lab Rotterdam

Met onze Community Challenge (C²-Lab) werken wij aan een betere stad van morgen. Jaarlijks selecteren wij een Rotterdams sociaal maatschappelijk probleem en zoeken alle Hieroo Talenten samen naar een concrete oplossing. Voor het vervolgtraject betekent dit een helder plan, betrokken stakeholders, financiering en eigenaarschap van een organisatie in de stad.

Onze Talenten krijgen tien dagen per jaar de tijd om aandacht te besteden aan de Community Challenge. Met elkaar verzamelen we kennis, gaan op zoek naar stakeholders met de juiste ervaring en regelen de financiering. Aan het einde van het jaar hebben we een prototype die een oplossing voor het Rotterdamse probleem biedt. De uitkomsten worden gepresenteerd aan de stakeholders en we zorgen ervoor dat de oplossing wordt omarmd door een organisatie in de stad, zodat de oplossing in praktijk kan worden gebracht.

Het Rotterdamse thema is Interculturele communicatie

In Rotterdam staat het thema Interculturele communicatie centraal. Communicatie vanuit bedrijven, zorginstellingen, gemeente en stichtingen verloopt veelal vanuit een Nederlands perspectief. In een stad als Rotterdam, waar meer dan 170 verschillende nationaliteiten wonen, betekent dat deze communicatie niet door iedereen begrepen wordt.

De Hieroo Talenten gaan met een aantal – nader te bepalen – nationaliteiten in gesprek. Door hun verhaal inzichtelijk te maken willen wij de kern van het probleem blootleggen en ontdekken hoe de aansluiting in communicatie bevorderd kan worden.  Tijdens onze community challenge gaan we ook in gesprek met Rotterdamse bedrijven waar dit thema speelt.

Het Presencing Institute ondersteunt ons in het innovatieproces aan de hand van Theory U en maakt het mogelijk dat we kennis en ervaring kunnen delen met innovatieteams van over de hele wereld. Hieroo is geselecteerd als 1 van de 100 initiatieven voor het effectief realiseren van maatschappelijke innovaties. Het Presencing Institute is verbonden aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) en brengt ‘Theory U – Leading from the future as it emerges in de praktijk.

Alles op een rijtje

  • Concrete innovatie voor maatschappelijke vraag
  • Niet praten over, maar werken met betrokkenen
  • Ondersteunt door het ‘Presencing Institute’
  • Ieder Hieroo Talent werkt 10 dagen per jaar mee
  • Uitkomsten zijn voor de stad

Wat maakt ons uniek?

Hieroo werkt vandaag aan een betere stad van morgen. We verbeteren organisaties. We bouwen aan een netwerk van talent. We delen kennis en ervaring. We helpen de maatschappij. En bij dit alles werken we altijd vanuit het principe ‘lokaal voor lokaal’.

Hieroo bouwt aan een community in de Talent Circle. Het netwerk is bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt die werken bij Rotterdamse organisaties. Zo weten we elkaar te vinden en onze collectieve kracht te versterken.

Meer weten? Bezoek onze andere Hieroo locaties!