Lotte van Hunnik

Achtergrond: MSc. Beleid, Communicatie & Organisatie

Passie voor: Mensen, de natuur, ondernemen & maatschappelijke projecten

Inspirerende organisaties: Organisaties die buiten de gebaande paden durven te denken, die problemen vanuit een totaal andere hoek benaderen en deze juist zien als nieuwe kansen. De Amsterdamse organisatie Refugee Company vind ik hier een goed voorbeeld van, een sociale onderneming die in iedere vluchteling een talent ziet en deze inzet om Amsterdam te verrijken.

Inspirerend persoon: Kate Raworth. Zij vindt, net zoals ik, dat de meest effectieve vorm van protest ligt in nieuwe voorstellen. Deze vrouwelijke econoom keert het huidige economische systeem binnenstebuiten en pleit voor een ‘donuteconomie’, een economie waarbij winst van organisaties niet het doel, maar een middel is. Een middel om goed te doen en te werken aan een betere wereld.

Favoriete plekken in Amsterdam: Plekken die nog niet ingevuld zijn en waar nog ruimte is voor creativiteit en initiatieven van burgers. Een plek die ik net ontdekt heb, is Buurtwerkplaats Noorderhof aan de Sloterplas. Hier kunnen mensen van elk genre komen om dingen te bouwen, te tuinieren of te praten bij een knapperend vuurtje.

06 34 75 10 72 lotte.vanhunnik@hieroo.nl

Delen: