Maxime Bakx

Achtergrond: Bachelor Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voordat ik de master Healthcare Policy, Innovation & Management aan de Maastricht University volgde werkte ik een aantal maanden in een Rotterdams ziekenhuis en gaf ik een seizoen skiles in Oostenrijk.

Passie voor: De zorg, wintersport en lekker koken/ eten.

Inspirerende organisatie: Het Prinses Máxima Centrum. Ik vind het mooi om te zien dat kennis en kunde rondom kinderoncologie nu op één plek gebundeld is en ook dat er een stukje regie bij ouder en kind komt te liggen wat betreft het inrichten van de zorg. Bij de ontwikkeling van de aangeboden diensten hebben kind en ouder namelijk inspraak. De ontwikkeling van het hele gezin staat daarmee dus centraal. De documentaire ‘Op weg naar het Máxima’ bracht op een ontroerende manier in beeld dat er met hart en ziel naar optimale zorgverlening wordt gestreefd én er op dezelfde plek onderzoek plaatsvindt naar toekomstige zorgverlening.

Favoriete plek in Rotterdam: ‘De Kaap’ (Katendrecht). Dit schiereiland, gelegen tussen de Rijnhaven en de Maashaven, voelt als een dorp midden in de stad. Katendrecht heeft veel leuke eetgelegenheden, zoals de Fenix Food Factory. Daarnaast heb je vanaf Katendrecht prachtig uitzicht over de Kop van Zuid. Tevens biedt het eiland veel ruimte voor vernieuwing.

06 12 77 67 28 maxime.bakx@hieroo.nl

Delen:

Meer talent