Mylcher Majdandzic

Achtergrond: MSc Training & Development en MSc Arbeid- en organisatiepsychologie bij de Universiteit van Amsterdam.

Passie voor: Ontwikkeling & verandering, sport en natuur. Het liefst combineer ik ze allemaal tegelijkertijd door te surfen.

Inspirerende organisatie: Patagonia, wat mij betreft een van de meest innovatieve organisaties die er is. Deze organisatie stelt kwaliteit en een buitengewone werkcultuur hoog voorop, waardoor ze afgelopen jaar meer dan 1 miljard dollar omzet hebben gemaakt. Maar alles staat in het teken van hun missie: “We’re in business to save our home planet”. Dit doen ze niet alleen door binnen hun eigen markt alles vorm te geven om duurzaam te zijn, maar – ten opzichte van meer conventionele bedrijven – gebruiken ze hun winst ook om daar buiten impact te maken. Zo investeren ze in het vergroten van kennis omtrent duurzaamheid, in milieuvriendelijk start-ups en eigenlijk in alles dat hun missie kracht bij zet. Hét voorbeeld als het om gaat om een bedrijf die optimaal succes en impact weet te combineren.

Favoriete plek in Amsterdam: NDSM-werf. Er is een boel cultuur en creativiteit, het is er rauw, er is een mooi uitzicht over het IJ, maar voornamelijk: het is constant aan het veranderen en laat daarmee zien hoe de stad zich kan ontwikkelen.

Hieroo opdrachten:

  • Ondersteuning HR bij Telegraaf Media Groep

Delen:

Meer talent