opdrachten
Ministerie Ontwikkeling, Cultuur & Wetenschap

Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap

Hieroo Amsterdam
'Hoe kunnen we streven naar het mooiste curriculum voor Nederland door een leven lang te leren?' Een interessant vraagstuk waar zowel Lotte als Hieroo warm voor liep. In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunt Lotte de verkenning naar een digitaal platform om een 'Leven Lang Ontwikkelen' (LLO) te stimuleren
Lotte is in staat om zeer complexe materie om te zetten in hapklare brokken en bovendien op een visueel aantrekkelijke manier vorm te geven. Een prettige, constructieve en enthousiaste team player.
Gijs de Vries, verkenner digitaal platform in opdracht van OCW en SZW

Verschuivingen en frictie op de arbeidsmarkt ontstaan door o.a. ontwikkelingen als digitalisering en automatisering. Nederlanders dienen zich daarom voor te bereiden op veranderingen. Het kabinet wil een positieve en sterke leercultuur tot stand brengen waarin mensen zich niet pas scholen bij werkloosheid of dreigend baanverlies, maar leren en ontwikkelen zien als vanzelfsprekende onderdelen van hun werk en leven. Dit vereist zelfregie om jezelf te blijven ontwikkelen en je eigen keuzes te kunnen maken. En digitaal platform moet dit stimuleren door inzicht te geven in scholingsmogelijkheden en – op termijn – ook financiĆ«le mogelijkheden.

De verkenningsopdracht is drieledig: 1) peilen draagvlak stakeholders 2) onderzoek naar de haalbaarheid en 3) advies over de vervolgstappen. De initiƫle opdracht van Lotte was het vertalen van de verzamelde kennis en inzichten naar een communicatief en visueel sterk verhaal dat aan de ministers wordt gepresenteerd. Lotte is nu echter volledig onderdeel geworden van het projectteam en betrokken bij de vormgeving van het advies. Zo heeft ze een internationaal vergelijkend onderzoek opgezet, plant en analyseert ze gesprekken en sessies met stakeholders en levert ze input voor en schrijft mee aan het rapport. Een zeer leerzaam project met een mooie maatschappelijke meerwaarde!


Delen: