posts
Breek uit je bubbel - Hoe om te gaan met het

Breek uit je bubbel - Hoe om te gaan met het "Coronamonster" als mens en als sporter?

De MeetUps van Hieroo Rotterdam gaan door en voor nu in virtuele vorm. Deze eerste virtuele editie belooft heel inspirerend te worden!
Datum: 27/05/2020
Aanvang: 19:30
Locatie: Digitaal, via Zoom

Merk jij ook dat het “Coronamonster” ervoor zorgt dat het een extra uitdaging is om jezelf te blijven motiveren en doelen te stellen op het gebied van je werk, maar ook op het gebied van sport? Ben jij benieuwd hoe een topsporter omgaat met deze onzekere tijd? En wil je ook leren welke mentale toolbox je kunt toepassen in deze tijd?

Op woensdag 27 mei organiseert Hieroo Rotterdam een virtuele MeetUp voor starters en Young Professionals uit de regio Rotterdam. De sprekers zetten samen een toffe inspirerende sessie neer aan de hand van een tijdlijn waarbij een aantal momenten worden uitgelicht in de crisistijd vanuit een topsporter en een sport- en prestatiepsycholoog!  

Sprekers
Wat als je vier jaar hebt toegewerkt naar de Olympische Spelen en die niet doorgaan? Jasper Tissen deelt vanuit zijn ervaring, als roeier in de Holland Acht, hoe zijn droom (voorlopig) in duigen viel. Met Varsity Goud, EK brons en WK zilver op zak begon Jasper aan de laatste voorbereidingen in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo, maar toen werd het “Coronamonster” actief. Jasper deelt met ons een aantal kritieke momenten vanaf het moment dat de crisistijd aan brak tot nu. Hoe gaat hij als topsporter om met deze momenten?

‘’Je hebt het gevoel dat je stil staat, maar dat betekent niet dat je stil hoeft te staan’’. Susie Cats, sport- en prestatiepsycholoog bij YAAP, greep samen met haar collega’s de crisistijd aan om een platform in te richten om sporters door deze periode heen te loodsen en hen te helpen bij hun mentale ontwikkeling. Via dit platform steunen zij sporters in de vorm van blogs, challenges, webinars, peptalks, animaties en Q&A.

YAAP benadrukt dat we geen invloed hebben op het Coronavirus, maar dat er wel voldoende zaken overblijven waar we als mens en sporter juist wél invloed op hebben. Zoals het trainen van mentale aspecten, het behouden van plezier, het reflecteren op jezelf en het vergroten van je (groei) mindset.

Programma en locatie

  • 19.30 – 20.00: Opening + kennismaking
  • 20.00 – 20.45: Jasper Tissen & Susie Cats
  • 20:45 – 21.00: Afsluiting en digitale borrel

Rekening houdend met de Coronacrisis is de MeetUp virtueel! Deze MeetUp vindt dus plaats via Zoom. Maak het jezelf comfortabel achter je laptop en laat je inspireren!

Geïnteresseerd?
Na het lezen van de aankondiging enthousiast geworden over dit mooie evenement met interessante sprekers? Deelname staat open voor Young Professionals van organisaties in de regio Rotterdam. Deelname is geheel kosteloos.

Vul het formulier hieronder in om je aan te melden en we zien je graag online terug op woensdagavond 27 mei!


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Eind mei vond de eerste virtuele MeetUp van Hieroo Rotterdam plaats. Tijdens deze MeetUp deelden topsporter Jasper Tissen en sport-en prestatiepsycholoog Susie Cats met de deelnemers hun ervaring en tips over hoe je jezelf doelen kunt blijven stellen en motiveren in deze veranderende tijden.

Blog Jonge Consultant Simone is in februari 2020 als Communicatieadviseur begonnen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door de Coronacrisis heeft haar rol een andere wending gekregen en zo zie je maar: een opdracht vraagt de nodige flexibiliteit en veerkracht van een Jonge Consultant.

Blog Benieuwd naar welke opdrachten onze Jonge Consultants doen? Lees dan in dit blog meer over de opdracht van Maud in rol van Project Management Officer bij het Erasmus MC en hoe zij deze rol ervaren heeft.