Traineeship

Hieroo is de meest betekenisvolle start van je carrière, in jouw eigen stad.

De basis van ons traineeship is lokaal voor lokaal. Consultancy-opdrachten doen bij lokale organisaties, bouwen aan een divers netwerk en lokaal impact creëren, dat is waar Hieroo voor staat!

In het Hieroo traineeship word je maximaal ondersteund om jezelf tijdens het traineeship te ontwikkelen. Door alles wat je doet en leert tijdens de twee jaar ontwikkel je jezelf tot een toonaangevende professional in je eigen stad of regio. Je leert jezelf kennen, je leert professioneel te handelen, je wordt onderdeel van een groot netwerk, je ziet meerdere organisaties van binnen én je draagt bij aan sociale ondernemingen en innovaties.

Word Jonge Consultant!

Binnen het Hieroo traineeship staan 4 componenten centraal:

1. Consultancy opdrachten
De opdrachten die wij doen zijn gericht op veranderingen in organisaties. Dit kunnen zowel publieke als private organisaties zijn in verschillende sectoren. Toch is er een gedeelde noemer: alle opdrachtgevers bevinden zich in de eigen stad of regio.

Bekijk hier onze opdrachten om een beter beeld te krijgen.

2. Opleidingsprogramma van Sioo
Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk. We hebben daarom – in samenwerking met Sioo – een excellent opleidingsprogramma ontwikkeld om jou maximaal te ondersteunen in je opdrachten en in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit programma volg je parallel aan de consultancy-opdrachten.

De opleiding is opgedeeld in 8 bootcamps van 2,5 dag gericht op één onderwerp. Voorbeelden van onderwerpen die op de agenda staan zijn: bedrijfskunde, gespreks- en adviesvaardigheden, organisatieverandering, ‘datafication’ en succesvol samenwerken.  Tijdens de bootcamps ga je samen aan de slag middels een combinatie van wetenschappelijke theorie, ervaringsgericht leren en reflectie op je eigen handelen.

Lees hier het blog over de laatste bootcamp ‘Moeilijke gesprekken’.

3. Talent Circle
Iedere locatie van Hieroo heeft een Talent Circle: een breed uiteenlopend netwerk van starters in de regio, met als doel het delen van kennis en diverse perspectieven, elkaar ontmoeten en het blikveld op organisaties en de omgeving waarin we werken te vergroten.

Een belangrijk onderdeel van de Talent Circle is een periodieke MeetUp over een boeiend onderwerp. Eén van de MeetUp’s ga jij organiseren! Je bent volledig verantwoordelijk voor de inhoud, het uitnodigen van gastsprekers en zorgen dat de avond een succes wordt. Zo bouw je aan een waardevol netwerk in de regio met mensen die in dezelfde fase zitten als jij.

In dit blog lees je een terugblik op de laatste MeetUp van Hieroo Rotterdam.

4. Impact maken in je eigen stad
Iedere Jonge Consultant van Hieroo besteedt 20 dagen van het traineeship aan sociaal ondernemen en innoveren in het C²-Lab. Hierbij is het doel dat Jonge Consultants ondersteuning bieden aan lokale initiatieven om zo een win-win-win te creëren voor de regio, het initiatief, en Hieroo zelf.

Deze innovatie wordt uitgevoerd op basis van de methodologie Theory U. Theory U is wereldwijd een sterk groeiende methodologie voor het realiseren van ingrijpende veranderingen in een complexe en niet-maakbare omgeving.

Bekijk hier de projecten van Amsterdam en Rotterdam.

Daarnaast werken we samen met Emma at Work, een organisatie die jongeren met een chronische fysieke aandoening ondersteunt bij het vinden van werk. Dat is leerzaam voor beiden: waar de jongeren hun voordeel doen met de vaardigheden van de Jonge Consultants, is de samenwerking voor jonge consultants vaak een eyeopener en verbreden ze hun blik.

Hieroo als thuisbasis
Gedurende het hele traineeship sta je veel met Hieroo in contact. Er is er veel aandacht voor elkaar en ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de Jonge Consultants-vergaderingen, de MeetUps, en voor de liefhebbers een maandelijkse vrijdagmiddagborrel.

Ook als je op opdracht zit blijf je betrokken bij de bedrijfsvoering van Hieroo. We werken aan de marketing, communicatie en werving. Ook heb je maandelijks een mentorgesprek met de Lead om te bespreken hoe het met je gaat en wat je persoonlijke ontwikkelpunten en ambities zijn.

Na de twee jaar laten we je niet zomaar los, maar helpen we je in het maken van je volgende carrière stap in het Hieroo Next programma. In de laatste tien weken van het traineeship besteed je veel tijd aan het vormgeven van jouw volgende stap. Dit proces wordt door Hieroo en Sioo begeleid.

Solliciteer nu!

Onze kernwaarden

Betrokken

Oprecht

Doen

Vernieuwend

Vrij

Het tweejarig traineeprogramma op een rij

  • 8 bootcamps van SIOO
  • Maatschappelijk innoveren met Theory U
  • Jongeren helpen bij Emma at Work
  • Je eigen MeetUp organiseren
  • Ondersteuning bij je vervolgstap in je carrière met Hieroo Next
  • Leidende professional in je eigen stad of regio

Interesse?

Zie jij jezelf al starten als Jonge Consultant bij Hieroo? Regelmatig openen wij vacatures om met het Hieroo traineeship te beginnen op één van onze locaties! Informatie over solliciteren vind je hier.