posts
De eerste week van Sanne bij Hieroo Twente

De eerste week van Sanne bij Hieroo Twente

 |  14 januari 2019
Sanne is het tweede Talent dat in Twente aan de slag is gegaan dit jaar. Ze vertelt over haar eerste week als Hieroo Talent. Benieuwd naar haar eerste ervaringen en waarom zij voor Hieroo heeft gekozen? Lees dan hier haar blog!

De definitie van ‘Braindrain’, 1) Emigratie van intellectuelen 2) Kennisvlucht. Deze definitie is volgens een artikel in de NRC, getiteld ‘De vijver in Twente is niet groot’, van toepassing op Twente. Uit een recent onderzoek onder 777 alumni van de Universiteit Twente (UT) en hogescholen Saxion en Windesheim blijkt namelijk dat 66 procent van de afgestudeerden niet meer werkzaam is in de regio.

En dat is nou precies waar Hieroo op aanhaakt. Initiatieven starten en bij projecten aanvullen om deze zogenaamde ‘braindrain’ in de regio tegen te gaan. Op die manier kenmerkt Hieroo zich als de pioniers van de nieuwe generatie. Het is een start-up en dat betekent dat alles nog in vorm gegoten moet worden. Dit geeft veel ruimte voor eigen inbreng maar vraagt ook om flexibiliteit, daar zag ik meteen een uitdaging in! Maar dat is niet het enige waar ik door werd aangesproken.

Waarom Hieroo?
In augustus 2018 kwam ik al in contact met Hieroo, toen was ik nog druk bezig met de afronding van mijn Master Gezondheidswetenschappen. Wat mij toen aansprak in het concept van Hieroo is het feit dat van je gevraagd wordt om te gaan doen! Vooral door de kenmerken ambitieus talent, oog hebben voor een ander, verbinden en het samen willen doen, werd ik getriggerd. Dit zijn eigenschappen die mij eigenlijk exact omschrijven, en altijd drijven in mijn werk. En dan hoor ik jullie denken, maar waarom Twente? Ik heb in eerste instantie voor Twente gekozen voor mijn opleiding, omdat de universiteit toegankelijk en kleinschalig op mij overkwam. En gedurende mijn studententijd is dat op allerlei manieren, niet alleen op de UT maar ook in de rest van de stad, bevestigd. Nu ben ik hier aardig gesetteld en zie ik alleen maar kansen om aan de slag te gaan en mijn toegevoegde waarde te bewijzen.

En nu?
De afgelopen week heb ook ik nog verder kennis gemaakt met Hieroo en mijn collega’s. Het is nog spannend hoe Hieroo in Twente gaat landen, bij welke opdrachtgever we allemaal terecht komen en welke successen we mogen gaan vieren! Ik kijk in ieder geval uit naar mijn tijd bij Hieroo en heb de goede energie om er alles uit te halen wat er in zit! Er staan al meerdere leerzame activiteiten op de planning, zoals een inhousedag, en bezoek en promotie op de bedrijvendagen. Zie ik je daar?

Mocht u door mijn verhaal aangesproken en geïnteresseerd zijn om verder te praten over de inzet van mij of mijn collega’s, dan kunt u ons altijd benaderen. Bekijk ook de pagina’s over het Hieroo Talent, Joint Traineeship en Talent Circle om te lezen wat Hieroo nog meer te bieden heeft.

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Lees in dit blog de terugblik op het career event 'Under Construction' dat Hieroo Rotterdam samen met SeederDeBoer organiseerde op 8 mei.

Agenda Wil je Hieroo Rotterdam beter leren kennen? Dat kan tijdens de virtuele Inhouse@HIieroo Rotterdam op 29 mei!

Agenda Er komt een digitale Inhouse@Hieroo Amsterdam aan! Wil jij Hieroo Amsterdam beter leren kennen? Dit is je kans!