posts

door

De eerste week van Sanne bij Hieroo Twente

De eerste week van Sanne bij Hieroo Twente

> |  28 april 2021
Sanne is het tweede Talent dat in Twente aan de slag is gegaan dit jaar. Ze vertelt over haar eerste week als Hieroo Talent. Benieuwd naar haar eerste ervaringen en waarom zij voor Hieroo heeft gekozen? Lees dan hier haar blog!

De definitie van ‘Braindrain’, 1) Emigratie van intellectuelen 2) Kennisvlucht. Deze definitie is volgens een artikel in de NRC, getiteld ‘De vijver in Twente is niet groot’, van toepassing op Twente. Uit een recent onderzoek onder 777 alumni van de Universiteit Twente (UT) en hogescholen Saxion en Windesheim blijkt namelijk dat 66 procent van de afgestudeerden niet meer werkzaam is in de regio.

En dat is nou precies waar Hieroo op aanhaakt. Initiatieven starten en bij projecten aanvullen om deze zogenaamde ‘braindrain’ in de regio tegen te gaan. Op die manier kenmerkt Hieroo zich als de pioniers van de nieuwe generatie. Het is een start-up en dat betekent dat alles nog in vorm gegoten moet worden. Dit geeft veel ruimte voor eigen inbreng maar vraagt ook om flexibiliteit, daar zag ik meteen een uitdaging in! Maar dat is niet het enige waar ik door werd aangesproken.

Waarom Hieroo?
In augustus 2018 kwam ik al in contact met Hieroo, toen was ik nog druk bezig met de afronding van mijn Master Gezondheidswetenschappen. Wat mij toen aansprak in het concept van Hieroo is het feit dat van je gevraagd wordt om te gaan doen! Vooral door de kenmerken ambitieus talent, oog hebben voor een ander, verbinden en het samen willen doen, werd ik getriggerd. Dit zijn eigenschappen die mij eigenlijk exact omschrijven, en altijd drijven in mijn werk. En dan hoor ik jullie denken, maar waarom Twente? Ik heb in eerste instantie voor Twente gekozen voor mijn opleiding, omdat de universiteit toegankelijk en kleinschalig op mij overkwam. En gedurende mijn studententijd is dat op allerlei manieren, niet alleen op de UT maar ook in de rest van de stad, bevestigd. Nu ben ik hier aardig gesetteld en zie ik alleen maar kansen om aan de slag te gaan en mijn toegevoegde waarde te bewijzen.

En nu?
De afgelopen week heb ook ik nog verder kennis gemaakt met Hieroo en mijn collega’s. Het is nog spannend hoe Hieroo in Twente gaat landen, bij welke opdrachtgever we allemaal terecht komen en welke successen we mogen gaan vieren! Ik kijk in ieder geval uit naar mijn tijd bij Hieroo en heb de goede energie om er alles uit te halen wat er in zit! Er staan al meerdere leerzame activiteiten op de planning, zoals een inhousedag, en bezoek en promotie op de bedrijvendagen. Zie ik je daar?

Mocht u door mijn verhaal aangesproken en geïnteresseerd zijn om verder te praten over de inzet van mij of mijn collega’s, dan kunt u ons altijd benaderen. Bekijk ook de pagina’s over het Hieroo Talent, Joint Traineeship en Talent Circle om te lezen wat Hieroo nog meer te bieden heeft.

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Nergens leer je wat je moet doen als je acuut dakloos wordt. Waar begin je en waar kan je terecht? Op precies deze vragen geeft het Buurtteam Nieuw-West haar bezoekers antwoord in het inloopspreekuur voor (economisch) dakloze Amsterdammers.

Blog In Amsterdam is de stigmatisering van economisch daklozen en thuislozen een groot probleem. Mensen die in deze situatie verkeren, worden vaak verkeerd begrepen en gestigmatiseerd, wat leidt tot vooroordelen en discriminatie.

Blog 17 mei: de dag van het Dat(a) is Leefbaarheid! event in Groningen. Het event waar we in gesprek zijn gegaan over leefbaarheid en hoe data daarbij kan ondersteunen en wat data kan betekenen voor je organisatie. Hier een terugblik op wat we met elkaar hebben gedaan.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites