posts
De eerste week van Sanne bij Hieroo Twente 1

De kop is eraf! De eerste weken van Fabian bij Hieroo Twente

 |  28 april 2021
Fabian is de nieuwste aanwinst van het Hieroo team in Twente. Benieuwd naar zijn eerste ervaringen? Lees dan vooral verder!

Eindelijk was het dan zo ver, ook voor mij ging het “echte” werkende leven beginnen en wel bij Hieroo Twente!

Op donderdag 1 april begon mijn tweejarige traineeship op kantoor in Enschede. Vol enthousiasme werd ik ontvangen door het gros van team Twente en meteen werd onderstreept waarom ik bij Hieroo wilde werken. Het lokale karakter met daarbij de focus op het investeren in talent binnen de regio, een plek waar je je energie en ideeën kwijt kan en vooral gemotiveerd wordt om te gaan doen, maar bovenal een organisatie waar ik mij de komende twee jaar zeker thuis ga voelen door de persoonlijke benadering die Hieroo kent.

De kop is eraf

In het afgelopen jaar had ik mij net als vele anderen het digitale werken eigen gemaakt, niet optimaal, maar het is op dit moment helaas niet anders. Toch stond dag 2 in het teken van fysiek (!) kennis maken met elkaar en met de opleiding, welke onderdeel is van het traineeship. Een zeer welkome afwisseling, welke mogelijk was door de ruimte die de vestiging van Utrecht aan ons biedt. Samen met alle startende jonge consultants (JC’ers) uit Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en het verre broertje uit het Oost’n Enschede hebben we van deze dag vooral gebruik gemaakt om verder kennis te maken met de organisatie Hieroo en met elkaar. Na een intensieve, maar bovenal leerzame dag met elkaar was het vervolgens tijd om het weekend met elkaar in te luiden, en wel met een niet geheel onbelangrijke vrimibo. De kop is eraf!

De eerste volle week bij Hieroo was aangebroken. Terwijl de vele opgedane indrukken van de eerste dagen nog in mijn achterhoofd speelden was het tijd voor een nieuwe week. Vijf dagen met natuurlijk wederom een heleboel nieuws te ondervinden en beleven. “Voorbereiding gesprek Schiphol” zag ik in mijn agenda geschoten worden. Tof, we mogen gelijk aan de bak voor een opdracht en wel met alle startende JC’ers! Een masterclass in het consultancy vak en wel door, om even op één van mijn beweegreden om bij Hieroo te starten terug te komen, simpelweg te gaan doen!

Naast de vele trainingen die deze week voor ons op de planning stonden met onderwerpen als ‘Lean in de zorg’ en ‘van contact naar contract’, heb ik mij deze week ook gefocust op mijn zogenoemde strength’s finder. Wederom iets om af te vinken van mijn lijstje als we het hebben over de pluspunten van Hieroo. Persoonlijke benadering: check! Na het invullen van een vragenlijst vol met stellingen en daarbij de vraag in welke mate deze bij jou passen, mocht ik met een coach in gesprek over wat nou mijn sterke punten zijn. Hoe leuk is het om in een gesprek alleen maar te bespreken waar jij nou goed in bent! Voor mij in elk geval een mooie afwisseling op de dagelijkse bezigheden en bovenal leerzaam. Natuurlijk, je kent jezelf het best, maar desalniettemin bracht het me tot nieuwe inzichten en heb ik een aantal waardevolle handvaten meegekregen. Hoe benut ik mijn krachten zo goed mogelijk en ben ik mij bewust van de valkuilen die deze krachten met zich mee kunnen brengen. Wat mij betreft: aanrader voor iedereen!

Zin in de toekomst

Inmiddels ben ik terwijl ik dit schrijf een aantal weken verder en begin ik steeds meer te “landen” en mijn plek te vinden. Nieuwsgierig naar wat het traineeship mij zal geen brengen en naar wat ik mag gaan bijdragen aan de regio Twente vanuit mijn rol als jonge consultant, kijk ik uit naar de toekomst. Wat zal mijn eerste individuele opdracht worden, omtrent welk maatschappelijk relevante onderwerp zal ik straks een MeetUp gaan organiseren en wat zal het eindresultaat worden van de al lopende opdracht bij Schiphol? Ik ben benieuwd, maar bovenal enthousiast voor wat er komen gaat, maar hierover later meer!

 

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Nieuws Terwijl de rest van Nederland aan het genieten was van de eerste zonnige lentedag, stonden een aantal zenuwachtige potentiële Jonge Consultants (JC’ers) te trappelen om zichzelf van hun beste kant te laten zien tijdens het assessment bij Hieroo Utrecht. Na afloop liepen wij, Anouk en Loraine, al evaluerend naar buiten. We hadden een goed gevoel aan de middag overgehouden. Terwijl we de sleutel in onze oude barrels staken, hoopten we stiekem al dat we binnenkort op een gloednieuwe fiets van Hieroo door de stad zouden rijden.

Agenda Hieroo en SeederDeBoer organiseren op dinsdag 8 juni een online evenement voor (bijna) afgestudeerden met als thema RESET. Lees hier meer over het programma en meld je aan!

Blog Hoewel Tjerk en Maxime beide totaal geen ervaring hadden met het bedenken, opnemen, en verspreiden van een podcast, is het ze toch gelukt om de eerste reeks van Hieroover in Gesprek neer te zetten. Ze delen in dit blog hun ervaringen en tips waar je mogelijk zelf ook iets aan hebt wanneer je voor het eerst een podcast opneemt!