posts

door

De eerste weken van Lisanne bij Hieroo Twente 3

De eerste weken van Lisanne bij Hieroo Twente

> |  21 oktober 2021
Vanaf 1 oktober is Lisanne begonnen bij Hieroo Twente. Ze kijkt terug op haar eerste weken als Jonge Consultant.

Hoe ben ik bij Hieroo Twente terechtgekomen?
Tijdens mijn studie heb ik een honours programma Change Leaders gevolgd. Tijdens dit programma had ik een gastcollege van ons moederbedrijf SeederDeBoer. Na mijn studie op de Universiteit Twente ben ik bij de een van de vakgroepen blijven hangen. Deze vakgroep heeft een samenwerkingsverband met Hieroo. Na een ontzettend leuk gesprek met één van de Hieroo Consultants op ons dakterras was ik verkocht.

Op de fiets naar het werk!
Werken in de regio waar je woont. Dat is een van de redenen waarom ik voor Hieroo heb gekozen. Ik ben een geboren Tukker en altijd al gewoond en gestudeerd in de regio. Twente heeft mij zoveel weggegeven dat ik iets terug wil doen. Dit is precies waar Hieroo ook voor staat: ‘vandaag werken aan een betere stad van morgen’.

Hoe zag mijn eerste maand als Jonge Consultant bij Hieroo eruit?
Mijn eerste dag stond in teken van onboarding en dit vond plaats in Groningen. Dus de eerste dag ben ik maar niet met de fiets gegaan. Groningen was specifiek gekozen omdat we de locatie op deze dag feestelijk gingen openen. De dag begon met een ontbijt waar zowel Hieroo consultants als SeederDeBoer consultants aanwezig waren. De informele sfeer sprak mij direct aan.

De opvolgende dagen volgde ik de eerste bootcamp over beeldvormen. Deze bootcamps zijn erg praktisch en interactief. Je kent het vast wel, tijdens je studie word je meerdere modellen aangereikt. Je leert de ‘wat’. Maar hoe doe je dat dan? Tijdens deze bootcamps leer je echt de ‘hoe’. Dit maakt het direct praktisch toepasbaar.

Verder stonden de eerste weken in teken van de social impact. Deze stond in teken van gelijkheid. Ik was vanaf dag één direct onderdeel van het team en organiseerde samen met mijn collega’s de mensenbieb als onderdeel van de Regenboogdagen in Enschede.

Waar kijk ik naar uit?
Ik kijk natuurlijk uit naar mijn eerste opdracht. Daarnaast word ik enthousiast van de gezamenlijke sessies die komende tijd op de planning staan. Je kan samen zoveel leren. Verder kijk ik erg uit naar het ontmoeten van nieuwe mensen. Ik sta altijd open voor een kopje koffie!

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Toen de toeslagenaffaire in 2018 aan het licht kwam, zat ik in mijn examenjaar en was ik er niet veel mee bezig. Het raakte me, maar het kwam niet dichtbij. En ik had ook geen idee wat voor impact het heeft op een persoon, om te worden bestempeld als fraudeur.

Blog Op donderdag 18 en vrijdag 19 april vond de 1,25-daagse van Hieroo plaats. Het doel? Vakinhoudelijk leren als consultants met lokale impact! Fysiek samenzijn zorgt immers voor kruisbestuiving van onze kennis en ervaring. Met onze collega’s uit alle windstreken kwamen we naar Hornhuizen in Noord-Groningen.

Blog Op 29 februari verzamelden we in de Culture Club om te praten over het gebruik van data voor leefbare wijken. In samenwerking met Amsterdam Smart City nodigden we verschillende sprekers uit om te onderzoeken hoe data de kwaliteit van stedelijke omgevingen kan verbeteren.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites