posts
Don't blame it on the bubble

Don't blame it on the bubble

 |  14 maart 2019
Als onderdeel van Hieroo’s Talent Circle organiseerde Hieroo Talent Judith een MeetUp om eens uit onze bubbel te breken. Samen met ander Amsterdams talent kregen we vorige week de mogelijkheid om nieuwe, inspirerende stadsgenoten te ontmoeten. Bekijk hieronder de beelden van deze bijzondere avond!

 

Meeten bij de Buren
Waar kun je zo’n avond beter organiseren dan bij De Buren; een sociale onderneming van Cordaan waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. De fantastische crew had heerlijk voor ons gekookt en de sfeer zat er meteen goed in. Passend binnen het thema zat het restaurant vol met Talent vanuit zeer uiteenlopende organisaties: van Rijkswaterstaat en PostNL tot het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

(Onbekende) Talenten
Tijdens deze avond werden wij met onze neus op de feiten gedrukt. In de bubbel waarin wij leven hebben we oneindig veel mogelijkheden om te groeien en een leuke, uitdagende baan te vinden. Toch leerden wij van Thomas Broedelet (Projectleider bij Emma at Work) en Püren Inci (Project Support Officer bij ING) dat dit niet altijd even vanzelfsprekend is. Püren vertelde ons over haar uitdagingen bij het vinden van een baan met Jeugdreuma. ‘Het woord jeugd is weggevallen, maar de reuma heb ik helaas nog steeds’, grapt ze. Helaas reageren organisaties vaak terughoudend als Püren dit onderwerp laat vallen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met wisselende werktijden of een aangepast takenpakket. Gelukkig heeft Püren door de hulp van Emma at Work, maar vooral dankzij zichzelf, een hele leuke baan bij ING gevonden. Zij werkt voor het programma ´Onbekend Talent´ waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn bij ING.

Verschillende achtergronden, gedeelde interesses?
Thomas vertelde samen met Arjen Voorend gepassioneerd over Emma at Work en alle jongeren die zij al hebben geholpen. Een aantal voorbeelden passeerden de revue en daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. We mochten namelijk meedenken over oplossingen voor andere jongeren met een chronisch fysieke aandoening. Twee verschillende jongeren die één functie vervullen? Ondernemen bij Enactus? Het was duidelijk dat alle aanwezigen, ondanks hun verschillende achtergronden, een gedeelde interesse hadden: het creëren van een betere maatschappij! Daarmee was een nieuwe bubbel geblazen, de Amsterdam Talent Circle’.

Wil je ook onderdeel uitmaken van de ‘Amsterdam Talent Circle’?
Eén van de ambities van Hieroo is het creëren van een Talent Circle, waar lokale initiatieven en vooruitgang gestimuleerd worden door het delen van kennis, ideeën en interesses van talenten in elke stad. Meer informatie of wil je je aanmelden voor de volgende MeetUp? Kijk dan hier of mail naar hallo@hieroo.nl.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Talent Judith van Hieroo heeft meegeholpen met het organiseren van het straatvoetbaltoernooi van De Nieuwe Poort in samenwerking met het Calvijn College. Doel ervan is om de verschillende werelden samen te brengen die elkaar in het dagelijks leven niet als vanzelfsprekend ontmoeten. En natuurlijk deed Hieroo op de dag zelf ook mee!

Blog Talent Dieke doet momenteel via Hieroo Amsterdam een opdracht bij Schiphol. In dit blog vertelt ze over haar zoektocht naar de beruchte work-life balance en hoe zij tijdens drukke momenten op haar opdracht de rust weet te behouden.

Blog Vorige week gingen we aan de slag, in onze training met heel Hieroo Nederland, met de Community Challenge van Hieroo. We trapten af met een workshop over ‘Theory U’, de methodologie die we zullen gebruiken om deze challenge aan te gaan. Lees meer over de verwonderingen en ervaringen van onze Talenten!