posts
Een huis kopen, hoe doe je dat? Starters op de woningmarkt. 1

Een huis kopen, hoe doe je dat? Starters op de woningmarkt.

Het lijkt in deze tijd steeds vaker onmogelijk om als starter je eerste huis te kopen. De overspannen huizenmarkt maakt het aanbod voor starters krap en daarnaast wordt er veel overboden. Toch zijn er een hoop ontwikkelingen gaande die een effect gaan hebben op de woningmarkt. Denk aan het afschaffen van de overdrachtsbelasting en de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis. Maar wat betekent dit nu voor jouw positie op de woningmarkt?
Datum: 12/11/2020
Aanvang: 18:30 - 20:30
Locatie: Zoom (link volgt na inschrijving)

Wil jij graag je eerste huis kopen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en waar je rekening mee moet houden? Dan zijn de MeetUps ‘starters op de woningmarkt’ echt iets voor jou! In twee MeetUps leer je alles wat je wilt en moet weten voor je je eerste huis gaat kopen! Tijdens de eerste MeetUp op 12 november word je meegenomen in de financiële aspecten die komen kijken bij het kopen van een huis. Verschillende onderwerpen zullen aan bod komen: Hoeveel kan je maximaal lenen en wil je dat wel? Wat voor soort hypotheken zijn er? Hoeveel eigen geld heb je nodig? Kan je ook geld lenen voor een verbouwing en hoe zit het nou eigenlijk met je studieschuld?

Arjan van den Bergh is werkzaam als financieel adviseur voor Rabobank Amsterdam en is speciaal beschikbaar voor vragen van young professionals over hypothecaire geldleningen voor de eigen woning. “Met mijn achtergrond in de makelaardij en kennis van hypotheken leg ik graag aan starters op de woningmarkt uit wat er wel voor hen mogelijk is”.

In de tweede MeetUp op 21 januari zal al deze theorie in praktijk worden gebracht, want iedereen wil natuurlijk weten: hoe koop ik een huis in Amsterdam? Maar daarvoor moet je eerst weten hoe de Amsterdamse huizenmarkt in elkaar zit. Hoe vind je je droomhuis en bemachtig je deze? Welke stappen doorloop je van bezichtigen tot het tekenen van je koopcontract?

Bij het kopen van je eerste huis komt een hoop kijken, maar na dit tweeluik ben je helemaal klaar om de eerste stappen te zetten richting je eerste koopwoning! Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan via onderstaand formulier.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda Vrijdag 20 november organiseren we samen met SeederDeBoer een digitale inhouse-middag. Sla twee vliegen in een klap en leer zowel Hieroo als SeederDeBoer beter kennen!

Nieuws Van zomerse potjes tennis naar samen digitaal starten bij Hieroo Rotterdam. Lees in deze blog hoe Niels en Rogi, los van hun vriendschap, elkaars krachten en complementariteit hebben weten te ontdekken.

Blog De reis is onderdeel van de bestemming. Arie vertelt over zijn reis naar Hieroo. Wat bracht hem naar dit traineeship? En wat kan hij jou leren over jouw stappen naar de toekomst? Je leest het in deze blog!