posts
Eerste ervaringen van Rooske 1

Eerste ervaringen van Rooske

 |  15 augustus 2018
Beginnen bij een startup na je studie? Ja! Ik heb er niet lang over na hoeven denken. Ontdek mijn ervaringen voor en na de start van Hieroo.

Geen website, geen koffiezetapparaat en zelfs nog geen naam. Op mijn (Rooske Last) eerste werkdag was er alleen een pand in Amsterdam. En wat voor een pand! Lees hier meer over onze bijzondere locatie. Gewapend met een laptop en een heleboel enthousiasme zijn we begonnen met de oprichting van Hieroo. Maar waar kwam dat enthousiasme bij mij vandaan?

Maak je geen ‘zorg’en

Mijn studentenperiode was eigenlijk een zoektocht naar wat ik echt wilde gaan doen/worden. Tijdens het schrijven van mijn bachelor scriptie viel het kwartje; de gezondheidszorg. Ik schreef over de financiële problemen van ’t Langeland ziekenhuis, die er op dat moment waren en moest mij hiervoor verdiepen in het zorgsysteem. Maatschappelijke vraagstukken als deze: investeren in kwalitatief hoogwaardige zorg en tegelijkertijd deze betaalbaar houden, maken mij enthousiast. De Erasmus Universiteit bood mij uiteindelijk de perfecte master: ‘Health Economics, Policy and Law’.

Kers op de taart

Na een uitdagende master scriptie te hebben geschreven bij het Zilveren Kruis over Value Based Health Care had ik zin om aan de slag te gaan en verder te leren over innovatie, al dan niet in de zorg. Maar hoe ga je als starter het verschil maken in je werk? Ik geloof dat Hieroo hier de ruimte voor geeft. Bij Hieroo ligt de focus op jonge talenten, die niet alleen ambitie hebben en leergierig zijn, maar ook geïnteresseerd zijn in maatschappelijke innovatie. Samen met de kennis en ervaring (in de zorg) van ons moederbedrijf SeederDeBoer is dit talentprogramma de perfecte opstart van mijn carrière. Het feit dat ik betrokken ben bij de oprichting is voor mij de kers op de taart, omdat er zoveel te leren valt bij een jong bedrijf.

Google is your friend

Zo rooskleurig als ik het nu laat klinken is het natuurlijk niet altijd. Je ontdekt vooral waar je allemaal nog geen verstand van hebt bij de oprichting van een bedrijf. Bovendien gaat de meerderheid van je ideeën weer de prullenbak in. Maar als je daar doorheen kijkt, zie je vooral wat je wel hebt gedaan en geleerd in een korte tijd. Met name bij de bouw en optimalisatie van de website ging er een wereld voor me open. Namelijk de wereld van “Search Engine Optimalization” oftewel SEO. Zonder een beetje SEO kennis ben je nergens als bedrijf. Althans, slecht vindbaar op Google en dat willen we met Hieroo natuurlijk niet. Ik ben nog lang geen expert, maar wel heb ik de basis kunnen leggen. Bovendien heb ik de afgelopen maanden zelfstandig leren werken en creatief leren denken. Skills die van pas gaan komen in mijn opdrachten.

De basis voor Hieroo is ondertussen gelegd. Voor interesse in onze talenten kunt u ons altijd benaderen. Bekijk ook de pagina’s over het talentprogramma, kennisplatform en innovatielab om meer te lezen wat Hieroo te bieden heeft.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Lees in dit blog de terugblik op het career event 'Under Construction' dat Hieroo Rotterdam samen met SeederDeBoer organiseerde op 8 mei.

Agenda Wil je Hieroo Rotterdam beter leren kennen? Dat kan tijdens de virtuele Inhouse@HIieroo Rotterdam op 29 mei!

Agenda Er komt een digitale Inhouse@Hieroo Amsterdam aan! Wil jij Hieroo Amsterdam beter leren kennen? Dit is je kans!