posts
Hieroo Virtueel Samenwerken 1

Hieroo Virtueel Samenwerken

 |  10 april 2020
Terwijl een deel van de wereld op pauze staat, opent zich een totaal nieuwe wereld: die van online samenwerken. Van de ene op de andere dag is ons huis ook onze werkplek en lijkt het wel alsof we nóg meer vergaderen dan normaal. Hierbij lopen we tegen allerlei vragen aan. Kan die ene bijeenkomst wel doorgaan? Hoe zorg ik voor betrokkenheid en draagvlak tijdens een vergadering? En hoe zorg ik toch voor een informeel contactmoment zoals bij de koffiemachine?

Kennisplatform Virtueel Samenwerken

Bij Hieroo liepen we tegen dezelfde uitdaging aan. Hoe werken we de komende periode effectief virtueel samen? We vroegen ons onder andere af welke tools we hier het best voor kunnen gebruiken. Maar ook, hoe we ondanks de fysieke afstand het echte contact met elkaar en onze klanten behouden. We hebben het kennisplatform ‘virtueel samenwerken’ opgestart en met verschillende online tools geëxperimenteerd. Onder het motto: ‘al doende leert men’, hebben we voor onze collega’s workshops georganiseerd om opgedane kennis en vaardigheden te delen. Bovendien hebben we deze nieuwe manier van werken direct in de praktijk bij een aantal van onze klanten toegepast. Dit bleek een groot succes!

Graag delen wij onze inzichten van de afgelopen periode met u. Wij bieden de komende weken een aantal workshops (gratis) aan waarin we stil staan bij de verschillende aspecten van virtueel samenwerken. Elke sessie wordt afgesloten met een Q&A. Hieronder vindt u een overzicht van de reeds geplande workshops. Naar alle waarschijnlijkheid zullen wij ook na 8 mei workshops verzorgen. Nieuwe data en de onderwerpen delen we spoedig. Wij bieden de volgende workshops aan:

Workshop 1 – Een introductie in het Nieuwe Samenwerken – di. 21 april van 12.00-13.00 uur,  woe. 29 april van 16.00-17.00 uur of woe. 6 mei van 13.00 – 14.00 uur
In deze workshop staan we stil bij verschillende soorten tooling waaronder Teams, Zoom en Mural. Welke functionaliteiten bieden ze, wanneer gebruikt u welke en hoe werken ze? De sessie is interactief. U gaat dus zelf aan de slag met de verschillende tools.

Workshop 2 – De 10 geboden van effectief online communiceren – vr. 24 april van 12.00 – 13.00 uur
In deze workshop draait het om digitaal communiceren. Denk aan vragen zoals: hoe bent u effectief en hoe houd u de aandacht vast? Wij hebben gemerkt dat digitaal communiceren echt een vaardigheid is waarin u met elkaar en met uw organisatie kunt groeien.

Workshop 3 – Hoe houd ik verbinding op afstand? – do. 30 april van 13.00 – 14.00 uur
Wekenlang werken binnen de vier muren van uw eigen huis kan toch even wennen zijn. Het actief zorgen voor onderlinge verbondenheid is in deze situatie misschien wel belangrijker dan ooit. Dit geldt voor zowel managers als werknemers. Het informele moment bij het koffiezetapparaat is er nu niet en ook de vergaderdynamiek kan heel anders zijn. In deze sessie staan we stil bij vragen als: hoe maakt u verbinding en hoe betrekt u iedereen bij uw vergadering?

Workshop 4 – Hoe faciliteer ik een complexe vergadering? – vr. 8 mei van 16.00 – 17.00 uur
De wekelijkse directievergadering of dat beladen projectoverleg, kan dat wel online? Zeker. In deze workshop staan we stil bij hoe u complexe vergaderingen faciliteert. Een tipje van de sluier: heldere afspraken maken en online verbinding.

Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier. Er is een maximaal aantal van 30 deelnemers per workshop.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda Breek uit je bubbel – kom naar deze 5e MeetUp van Hieroo Rotterdam en The Student Hotel! Op deze avond wordt je geïnspireerd door Laurens van Wesep én steek je zelf de handen uit de mouwen met Maudi Oerlemans om te leren hoe jij bouwt aan een waardevol netwerk.

Agenda Wij geloven in de kracht van jonge starters, en hun talent voor het bewandelen van nieuwe paden en het creëren van een nieuwe orde. In jou dus! Samen kunnen we experimenteren met nieuwe, bewuste manieren van werken en leven. En dat is nou precies wat we gaan doen tijdens de MeetUp op 17 september.

Blog ‘Wat is er nodig om een systeem te veranderen?’ Mijn collega Robbert en ik zitten te filosoferen over deze grote vraag. Die wij vanzelfsprekend niet kunnen beantwoorden. Er lijkt iets te gebeuren. Ineens is er van alles mogelijk. Van een wereldwijde Black Lives Matter beweging tot lokale initiatieven om mensen uit de buurt te supporten. Maar tegelijkertijd lijkt er nog zo’n lange weg te gaan.