posts
Just focus...Talent Jasper aan het woord

Just focus...Talent Jasper aan het woord

 |  19 augustus 2019
De wekker gaat vandaag om 7 uur. Voordat ik ga douchen zet ik eerst de radio aan om lekker wakker te worden met leuke muziek, gesprekken tussen de DJ’s en de actualiteiten. Even ontbijten en checken of er geen treinstoring is op mijn traject en dan kan ik op pad. Vanmiddag gaat het waarschijnlijk regenen hoorde ik op de radio, dus laat ik toch maar mijn jas meenemen. Na een reis van drie korte etappes - fiets, trein en weer fiets - kom ik rond half 9 aan op het kantoor van Stantec.

Drukke maandag
Ik installeer mezelf op een goede plek in de kantoortuin, pak wat drinken en ga aan de slag. Het is op dat moment nog rustig, maar al snel komen meerdere collega’s aan op kantoor en wordt het druk. Sommige collega’s die wat later beginnen komen tevergeefs kijken of er aan deze kant van het gebouw nog een flexplek vrij is. Nee hoor, het is maandag, gemiddeld de drukste dag op het kantoor in Delft, dus ze zullen op de volgende etage moeten gaan kijken. Gelukkig was ik op tijd vanochtend, maar ondanks dat ik snel een leeg bureau kon vinden begin ik nu toch ook wel te merken dat iedere plek bezet is. Hier en daar hebben mensen korte overleggen aan het bureau, worden meerdere telefoontjes gepleegd en vinden er teamoverleggen plaats via Skype met collega’s in het andere kantoor in Arnhem. Ik merk dat ik moeite heb om mijn concentratie erbij te houden met zoveel afleiding om me heen, dus besluit mijn oortjes in te doen en de radio nog even aan te zetten. Zo lukt het me om me enigszins af te sluiten van de rest van het kantoor en verder te komen met mijn werk.

Werken in stilte of met muziek?
De radio hielp me om de focus terug te krijgen op mijn werk in een rumoerige omgeving. Nu de rust weer wat is teruggekeerd op kantoor, zet ik de radio weer uit. Ik heb gemerkt dat ik in een stille omgeving meestal productiever ben, dus maak ik daar nu gebruik van. Uiteraard vind ik het ook leuk om af en toe een praatje te maken met een collega of is het soms handig om iets direct met iemand te kunnen overleggen. Je kan ook niet de hele dag geconcentreerd bezig zijn met je eigen werk, soms is wat afleiding denk ik alleen maar goed. Die zoek ik bijvoorbeeld ook door in een pauze even te luisteren naar de radio: de combinatie van gesprekken en muziek maakt dat ik het leuker vind dan bijvoorbeeld een Spotify lijst, vooral wanneer ik naar mijn favoriete zender 3FM luister, omdat ik (de stijl van) die DJ’s heb leren kennen. Zo helpt radio mij de ene keer om me weer te richten op mijn werk en de andere keer aan een moment van ontspanning.

Juiste mix
Maar wat is nou de perfecte afwisseling tussen stilte, radio/muziek, een gezellig praatje of een kort overleg? Voor mij hangt het af van de drukte op kantoor en het soort werk dat gedaan moet worden, maar ik denk ook dat het voor iedere persoon weer anders zal zijn.

Tijdens het traineeship bij Hieroo doe ik verschillende soorten opdrachten bij wisselende opdrachtgevers. Zo kan ik meerdere werkomgevingen ervaren en ontdekken wat voor mij het meest prettig werkt. Een ding weet ik al wel zeker: bij thuiskomst na het werken zet ik de radio weer op 3FM!


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Eind mei vond de eerste virtuele MeetUp van Hieroo Rotterdam plaats. Tijdens deze MeetUp deelden topsporter Jasper Tissen en sport-en prestatiepsycholoog Susie Cats met de deelnemers hun ervaring en tips over hoe je jezelf doelen kunt blijven stellen en motiveren in deze veranderende tijden.

Blog Jonge Consultant Simone is in februari 2020 als Communicatieadviseur begonnen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door de Coronacrisis heeft haar rol een andere wending gekregen en zo zie je maar: een opdracht vraagt de nodige flexibiliteit en veerkracht van een Jonge Consultant.

Blog Benieuwd naar welke opdrachten onze Jonge Consultants doen? Lees dan in dit blog meer over de opdracht van Maud in rol van Project Management Officer bij het Erasmus MC en hoe zij deze rol ervaren heeft.