Laura's eerste maand bij Hieroo Rotterdam
Blog> | 1 mei 2020En zo geschiedde, 1 april startte ik bij Hieroo én kon ik direct aan de slag bij zorginstelling Laurens. De opdracht kwam naar aanleiding van het initiatief #HierooHelpt als gevolg van COVID-19. Zo heeft collega Jonge Consultant Jasper al een opdracht naar een gezichtsmasker gedaan in samenwerking met het Haaglanden Medisch Centrum en TU Delft.
De opdracht bij zorginstelling Laurens kwam als gevolg van de beperkende maatregelen om cliënten te kunnen bezoeken – zowel voor de zorg als van familie en naasten. Om cliënten toch nog te kunnen zien in deze moeilijke tijden, startte Laurens met het project beeldbellen. Zo begon ik – vanuit huis – met mijn eerste opdracht op mijn eerste werkdag. Een vreemd begin om collega’s via beeld te ontmoeten, maar wel toepasselijk gezien de aard van het project.
In de periode dat ik heb meegeholpen aan het project beeldbellen, dacht ik veel mee over de verschillende mogelijkheden binnen beeldbellen en de voor- en nadelen die hiermee gemoeid zijn. Daarnaast had ik ook een ondersteunende rol. Zo heb ik verscheidene documenten gemaakt en oplossingen (mee)bedacht wanneer onderdelen van het project spaak liepen. Een leuk onderdeel bij de opdracht was toen ik voor de verandering één middag niet vanuit huis hoefde te werken. Die middag ben ik met de Hieroo fiets op stap gegaan om enkele smartphones bij cliënten af te leveren. Hier lag ook een uitdaging: want hoe lever je een smartphone zonder fysiek contact? Als oplossing heb ik elke telefoon met (elke keer schone) handschoenen in een zak gedaan, om deze vervolgens aan een statief te hangen en voor de deur te zetten. Zo kon de cliënt zelf de smartphone aannemen en hoefde de cliënt ook niet te bukken.
Tijdens het project, bleek (en blijft) vooral het technologische aspect een uitdaging. Welke applicatie van beeldbellen voldoet aan de huidige AVG? Welke applicatie van beeldbellen is gebruiksvriendelijk voor zowel cliënt als zorgprofessional? Met wat voor soort apparaat (smartphone/ tablet/ laptop/ desktop) gaat Laurens beeldbellen? Dit is een greep uit de vragen waar het team voor stond, die op papier makkelijker bleken te worden opgelost dan in de praktijk. Door de variëteit in hardware en software is er op het moment van schrijven nog geen eenduidige oplossing wat betreft beeldbellen. Aangezien elke cliënt anders is en een andere zorgvraag heeft, is de verwachting ook dat beeldbellen ook ‘op maat’ zal zijn. Dit houdt in dat de ene cliënt bijvoorbeeld zal leren bellen met een smartphone, terwijl de andere een tablet nodig heeft.
Momenteel ga ik alweer verder naar mijn volgende opdracht binnen Laurens. Wat ik uit mijn vorige opdracht zeker zal meenemen, zijn de verschillende belangen die spelen bij zowel zorgprofessional als cliënt. Ondanks dat beide partijen vaak wel willen, is het kunnen een ander verhaal. Hoe goed iets ook klinkt op papier – het moet ook uitvoerbaar zijn in de praktijk. Oplossingen bedenken voor dit soort uitdagingen ga ik graag aan.
Zo was mijn eerste opdracht een zeer relevante uitdaging om tijdens de corona-crisis bij betrokken te zijn!
Meer lezen
alle postsAgenda Er komt weer een MeetUp van Hieroo Rotterdam aan! Jonge Consultant Sara organiseert deze avond rondom het thema 'kansengelijkheid'. Sluit jij woensdag 28 juni ook aan?
Blog Lees hier het verhaal van Anoek van den Broek over wat haar beweegt en hoe zij dit vormgeeft in haar baan als Transitieregisseur bij de Gemeente.
Blog Verplaatsen in de jongeren en talenten benadrukken. Maar hoe dan? Daar gingen we op in tijdens onze Community Challenge dag. Een terugblik.