posts

door

Terugblik op de eerste MeetUp van Hieroo Rotterdam 1

Terugblik op de eerste MeetUp van Hieroo Rotterdam

 |  8 oktober 2019
Sinds vorige week is de eerste MeetUp van Hieroo Rotterdam een feit! Young professionals uit verschillende sectoren kwamen bij elkaar om samen te leren over Ondernemen in Rotterdam. Talent Carlijn organiseerde deze primeur en kijkt terug op een geslaagde avond.

Leren en ontmoeten op een lege maag is een no-go. Terwijl de gasten binnendruppelen vanuit verschillende hoeken uit Rotterdam, maakt Wijkpaleiskok Justin een heerlijke Javaanse nasi voor de aanwezigen. Het voorafje komt als praatje van Marieke Hillen (initiatiefneemster Wijkpaleis), die de insteek van de MeetUp perfect vindt passen bij het Wijkpaleis: “Als wijkontmoetingscentrum is het Wijkpaleis de plek om te maken, te leren en met anderen in contact te komen. Helemaal in het straatje van vanavond.” Ondernemen speelt een grote rol in het Wijkpaleis. Zo is kok Justin door het koken in het Wijkpaleis inmiddels ingeschreven bij de KVK. Al met al een inspirerende plek om de tafel te delen met andere starters uit Rotterdam!

Het programma gaat verder met Thom Wernke van Startdock. Hij maakt de aanwezigen zichtbaar enthousiast met zijn energieke verhaal over het starten van zijn onderneming. Toch is ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn. ¨In het begin voelt ondernemen als puzzelen waarbij alle stukjes op z’n kop liggen”. Voor degenen die twijfelen over een vaste baan binnen een organisatie of je eigen onderneming heeft Thom het volgende advies: “Glad ijs vind ik heerlijk, maar als je meer zekerheid wilt moet je je afvragen of ondernemen bij je past.” De vragen van startende Rotterdammers blijven komen, ook in de pauze heeft Thom het nog druk om iedereen te beantwoorden.

Ook bij PuurBezorgd ondernemer Jouri Schoemaker wordt met volle aandacht geluisterd. Hij en zijn compagnon maakten van maatschappelijke frustratie (boodschappen verpakt in plastic) een werkend businessplan voor een alternatief. “Wat ik heel tof vind, is een onderneming van 0 naar 1 brengen”. Jouri’s kracht zit in het vroeg pitchen van een idee. Voor Puurbezorgd is dit op een hele laagdrempelige en relatief simpele manier gedaan en daardoor briljant. Jouri moedigt de aanwezigen dan ook aan, om bij een ondernemingsidee manieren van pitchen toe te passen, om zo snel feedback te krijgen op wat werkt en wat niet.

Wat Hieroo op deze avond van 0 naar 1 bracht was de basis leggen van een netwerk van jong betrokken talent in Rotterdam. Graag bouwen we 26 november met je verder! Het onderwerp is ‘Altijd Aan’. Heb jij je al aangemeld?

Bekijk hier de aftermovie van onze eerste MeetUp!!


Delen:

Meer lezen

alle posts

Nieuws Terwijl de rest van Nederland aan het genieten was van de eerste zonnige lentedag, stonden een aantal zenuwachtige potentiële Jonge Consultants (JC’ers) te trappelen om zichzelf van hun beste kant te laten zien tijdens het assessment bij Hieroo Utrecht. Na afloop liepen wij, Anouk en Loraine, al evaluerend naar buiten. We hadden een goed gevoel aan de middag overgehouden. Terwijl we de sleutel in onze oude barrels staken, hoopten we stiekem al dat we binnenkort op een gloednieuwe fiets van Hieroo door de stad zouden rijden.

Agenda Hieroo en SeederDeBoer organiseren op dinsdag 8 juni een online evenement voor (bijna) afgestudeerden met als thema RESET. Lees hier meer over het programma en meld je aan!

Blog Hoewel Tjerk en Maxime beide totaal geen ervaring hadden met het bedenken, opnemen, en verspreiden van een podcast, is het ze toch gelukt om de eerste reeks van Hieroover in Gesprek neer te zetten. Ze delen in dit blog hun ervaringen en tips waar je mogelijk zelf ook iets aan hebt wanneer je voor het eerst een podcast opneemt!