posts

door

Terugblik op de eerste MeetUp van Hieroo Twente

Terugblik op de eerste MeetUp van Hieroo Twente

 |  4 november 2019
Hieroo Twente had vorige maand zijn allereerste MeetUp. Young Professionals uit Twente kwamen samen om te leren over persoonlijk leiderschap & emotionele intelligentie op de werkvloer. In deze blog geven we een inkijkje op deze inspirerende avond.

IJsbreker

Als ijsbreker hadden we bij binnenkomst een korte voorstelronde. De deelnemers namen plaats aan een van de tafels waar een grabbel potje stond vol met vragen om elkaar beter te leren kennen. Vragen als: ‘wat wil je nog leren?’, ‘wat vind je het leukst aan je werk?’, en ‘wat wil je een ander talent in Twente vragen?’ passeerden de revue. Dit met de opdracht om vooral met mensen die je nog niet kent aan tafel te gaan zitten. Op deze manier werden de deelnemers gelijk uitgenodigd om uit hun eigen bubbel te breken! Na een hapje en een drankje gingen we verder met het programma en was het woord aan Professor Celeste Wilderom. 

Emotionele intelligentie

Celeste Wilderom, hoogleraar Change Management and Organizational Behaviour, vertelde in haar lezing over effectief leiderschap en het belang van  ‘High Quality Relations’ op de werkvloer. Om kwalitatieve relaties op te bouwen moet je een manier vinden om je emotionele intelligentie op een juiste manier toe te passen.

Celeste Wilderom vertelde vervolgens hoe emotionele intelligentie precies wordt gedefinieerd en waarom het zo nuttig kan zijn op de werkvloer; ‘Emotionele intelligentie is het herkennen van je eigen emoties en die van anderen. Emoties zijn een soort virus, ze zijn besmettelijk’. Hiermee wordt bedoeld dat emoties vaak worden overgenomen door anderen, b als iemand boos is dan lokt dat vaak ook bij de ander een boze reactie uit. Maar dit geldt net zo goed voor positieve emoties; als iemand vriendelijk naar je lacht antwoord je dit ook met een lach terug. Celeste Wilderom legt uit dat iemand met een hoge emotionele intelligentie beter emoties kan peilen en daar passender op kan reageren. En precies dat kan erg van pas komen tijdens je werk. Je staat namelijk dan al 1-0 voor en overziet een situatie beter.

Als verrassing had Celeste had ook een vragenlijst meegenomen waar je zelf je emotionele intelligentie mee kan toetsen. Indien je hier niet hoog op scoort hoef je niet getreurd te zijn, emotionele intelligentie kun je namelijk voor een groot deel ontwikkelen. De eerste stap is om bewust stil te staan bij je eigen emoties en vooral de moeite te doen om andermans emoties te begrijpen en te doorgronden. 

Twentse Talent Circle vormgeven

Na deze lezing hebben we samen met de deelnemers het concept van de Talent Circle verder uitgedacht. Het is namelijk niet iets van alleen Hieroo Twente, maar juist faciliterend in het samenbrengen van Young Professionals en de bijbehorende behoeften/vraagstukken die onder hen spelen. Op deze manier werden middels vragen, flipovers en post-its de verwachtingen van de Talent Circle en nodige thema’s die verder nog aan bod moeten komen in de MeetUps goed in kaart gebracht. En hoe kun je een brainstorm het beste afsluiten dan met een borrel! 

Lijkt het je leuk om hier een bijdrage te leveren, heb je een onderwerp, vraagstuk of nieuw idee wat je onder (andere) young professionals wilt delen, laat het ons weten via hallo.twente@hieroo.nl.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Nieuws Terwijl de rest van Nederland aan het genieten was van de eerste zonnige lentedag, stonden een aantal zenuwachtige potentiële Jonge Consultants (JC’ers) te trappelen om zichzelf van hun beste kant te laten zien tijdens het assessment bij Hieroo Utrecht. Na afloop liepen wij, Anouk en Loraine, al evaluerend naar buiten. We hadden een goed gevoel aan de middag overgehouden. Terwijl we de sleutel in onze oude barrels staken, hoopten we stiekem al dat we binnenkort op een gloednieuwe fiets van Hieroo door de stad zouden rijden.

Agenda Hieroo en SeederDeBoer organiseren op dinsdag 8 juni een online evenement voor (bijna) afgestudeerden met als thema RESET. Lees hier meer over het programma en meld je aan!

Blog Hoewel Tjerk en Maxime beide totaal geen ervaring hadden met het bedenken, opnemen, en verspreiden van een podcast, is het ze toch gelukt om de eerste reeks van Hieroover in Gesprek neer te zetten. Ze delen in dit blog hun ervaringen en tips waar je mogelijk zelf ook iets aan hebt wanneer je voor het eerst een podcast opneemt!