posts

door

 1

Terugblik op de meet-up: ‘Breek uit je bubbel, ben jij een groene starter?

> |  4 juni 2019
Donderdag 9 mei vond weer een enerverende MeetUp plaats in Amsterdam: ‘Breek uit je bubbel, ben jij een groene starter?’. Amsterdams talent was uitgenodigd bij House of Watt om deel te nemen aan deze inspirerende avond over duurzaamheid en circulaire economie. Het was een geslaagde avond en tijdens de borrel werd er nog druk gediscussieerd over het onderwerp.

Wij hebben de sprekers van deze avond drie vragen gesteld om meer te weten te komen over de stappen die zij hebben genomen in hun carrière. Tabitha Saliba en Daan Heijnis van de Green Office Amsterdam zijn aan het woord, samen met Eva Peet, deelneemster van de Nationale DenkTank 2018 en oprichtster van de start-up Deelgoed.

Wat is je belangrijkste learning tot nu toe?

Tabitha: Mijn belangrijkste leermomenten zijn de onverwachte gebeurtenissen in mijn leven. Vooral de momenten waarop er drempels op mijn pad kwamen door externe factoren. Dat heeft mij gemotiveerd op creatieve oplossingen te bedenken, een duidelijke visie en een lange adem te hebben.

Daan: Elke crisis is een kans; een unieke situatie waarbij energie, urgentie en middelen vrijkomen om snel een oplossing te realiseren of de crisis af te wenden. Mits goed benut kun je in deze situaties veranderingen realiseren die anders niet mogelijk zouden zijn.

Eva: Ik denk dat mijn belangrijkste leermomenten vooral reflectiemomenten zijn die ik van nature voor mezelf creëer. Mijn leven is altijd vol en druk en dan is het juist heel leerzaam om daar soms even uit te stappen om te kijken of ik blij ben met de dingen die ik doe en de richting die ik op ga. Dit bespreek ik vaak met anderen waardoor ik veel leer over mijzelf en wat ik wil bereiken.

Wat zou je huidige starters mee willen geven?

Tabitha: Zet je jonge, energieke en vernieuwende blik als starter in als kracht. Ga niet gelijk op zoek naar de gebaande paden, maar vaar juist je eigen koers. En heb je een tof idee? Durf daar dan iets mee te doen! Het lijkt vaak onmogelijk, totdat het is gedaan.

Daan: Zorg dat je in alles wat je doet plezier maakt, werk met leuke mensen en help jouw collega’s altijd waar dat mogelijk is. Daarnaast wil ik meegeven dat je onderdeel bent van het bedrijf en de bedrijfscultuur. Onthoud dat wanneer je klaagt over de werksfeer, de cultuur of ‘het management’ ook jij onderdeel bent van het patroon. Jijzelf kunt dus bijdragen aan verbetering of verandering. Is dat niet (meer) mogelijk? Misschien is het dan tijd om te bedanken voor de samenwerking en verder te kijken naar een baan die beter bij je past.

Eva: Misschien wel het belangrijkste is om een goede visie te hebben waar je naartoe werkt (een droombaan of droomproject), maar daarbij onderweg wel blijven reflecteren en bijstellen op basis van wat je kunt, wil leren en wil bereiken. Ik denk dat voor veel jonge mensen de uitdaging niet is om interessante en leerzame dingen te vinden om te doen, maar eerder om bewuste keuzes te maken en momenten van reflectie in te bouwen.

Wat heeft jou geholpen in de start van je carrière?

Tabitha: Omring jezelf met mensen die het beste uit je naar boven halen en je een duwtje in de rug geven wanneer dat nodig is. Ik heb geluk gehad met gepassioneerde en gedreven vrienden om me heen, en met hele fijne begeleiders en leidinggevenden.

Daan: Het besef dat je zelf verantwoordelijkheid moet nemen voor te behalen resultaat en je carrière als geheel.

Eva: Heel veel nieuwe dingen uitproberen. Elke nieuwe ervaring biedt weer een springplank voor de volgende. Meedoen aan de Nationale DenkTank heeft me op weg geholpen om een start-up van de grond te krijgen, iets wat ik al lang wilde uitproberen. Omdat ik zoiets nog nooit heb gedaan voelde het als een enorme opgave, maar door er gewoon aan te beginnen en het te proberen leer en ontdek ik enorm veel.

Bekijk hier de aftermovie van onze MeetUp in House of Watt!


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Toen de toeslagenaffaire in 2018 aan het licht kwam, zat ik in mijn examenjaar en was ik er niet veel mee bezig. Het raakte me, maar het kwam niet dichtbij. En ik had ook geen idee wat voor impact het heeft op een persoon, om te worden bestempeld als fraudeur.

Blog Op donderdag 18 en vrijdag 19 april vond de 1,25-daagse van Hieroo plaats. Het doel? Vakinhoudelijk leren als consultants met lokale impact! Fysiek samenzijn zorgt immers voor kruisbestuiving van onze kennis en ervaring. Met onze collega’s uit alle windstreken kwamen we naar Hornhuizen in Noord-Groningen.

Blog Op 29 februari verzamelden we in de Culture Club om te praten over het gebruik van data voor leefbare wijken. In samenwerking met Amsterdam Smart City nodigden we verschillende sprekers uit om te onderzoeken hoe data de kwaliteit van stedelijke omgevingen kan verbeteren.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites