posts
20 seconden van lef 1

20 seconden van lef

> |  29 september 2020
"In het leven gaat het niet om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat”. Voor mij helpt deze opvatting om beren op de weg met open armen te ontvangen. In plaats van weglopen. Juist de bezwaren met een boks, elleboog of grote glimlach begroeten. Elke dag biedt nieuwe kansen. Toon lef en grijp ze! Lijken zich geen kansen voor te doen? Gelukkig volgt altijd weer een nieuwe dag waarop je opnieuw kan beginnen. Bij Hieroo heb ik deze ontwikkeling kunnen doormaken en nu ben ik klaar om mijn steentje hieraan bij te dragen.

Consultant bij Hieroo
Hieroo is een startend bedrijf met een mix van consultancy, ondernemen en maatschappelijke impact. Nadat ik twee jaar geleden afstudeerde kwam deze organisatie op mijn pad tijdens de zoektocht naar een eerste baan. Ze gaven mij een kans en die pakte ik met twee handen stevig vast. Nu, twee jaar later, start ik met een nieuw hoofdstuk binnen deze organisatie in de rol van Consultant. Onderdeel van deze functie is het uitbreiden van ons netwerk in Amsterdam. Een eer om gevraagd te worden en een uitdaging om verantwoordelijk te worden voor het commerciële onderdeel van de organisatie. Een expertise waarin ik zelf nog veel kan leren. In de geest van Hieroo toonde ik lef en ging deze uitdaging aan.

Comfortzone
Bij Hieroo heb ik in twee jaar tijd een boel mooie ervaringen op gedaan waardoor ik nu meer over mijzelf weet. Ik werd geïnspireerd door Ben Tiggelaar, schrijver en expert in leiderschap, verandering en gedrag. In zijn NRC column schrijft hij hoe 20 seconden van lef je leven kunnen veranderen. Ter illustratie gebruikt hij het voorbeeld waarin zijn dochter op haar eerste schooldag direct contact zoekt met een ander onbekend meisje op de gang. Alles wat nieuw en anders voelt is in eerste instantie ongemakkelijk. Gevoelige onderwerpen bespreken met collega’s. Jezelf op een nieuwe manier opstellen in je werk. De CEO aanspreken als je toevallig samen in de lift staat. Bij alles moet je door die eerste 20 seconden van ongemakkelijkheid heen en buiten je comfortzone treden. Dwing jezelf door die 20 seconden en daarna zal je denken dat die zorgen overdreven angstig waren. Heeft het een garantie op succes? Helaas. Resultaten van lef uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Toch merk ik dat het elke keer weer goed is geweest door die barrière heen te gaan. Ongemakkelijke situaties zullen zich blijven voordoen. Om nieuwe deuren te openen dien je het momentum aan te pakken.

De volgende stap
Mijn huidige focuspunt is helpen om van Hieroo een volwassen en weerbaar bedrijf te maken. Ons netwerk uitbreiden en van betekenis kunnen zijn voor organisaties en onze omgeving in Amsterdam. Ik zal mij moeten doorontwikkeling in leidinggeven en netwerken. In mijzelf moeten blijven geloven en alle energie in nieuwe kansen steken. Lef tonen zal daar een onderdeel van zijn. Ik zal vast nog vaak misgrijpen. Een kans missen, maar gelukkig doen zich altijd weer nieuwe aan!

Mail, bel of app mij
Ben je benieuwd wat ik of Hieroo voor jouw organisatie kan betekenen? App, bel of mail mij gerust om kennis te maken en hierover te praten met elkaar.

sebastiaan.vandekasteele@hieroo.nl ✦ 06-46071491


Delen:

Meer lezen

alle posts

Nieuws Op 1 september zijn Emma, Marjolein en Tjerk bij Hieroo Rotterdam gestart. In dit blog lees je meer over hen en over wat ze in hun eerste bij Hieroo hebben meegemaakt.

Nieuws Als organisatie vinden we het belangrijk om stil te staan bij hoogtepunten en de successen te vieren. De mijlpaal waar we in deze blog bij stilstaan bevindt zich zeker in de feestelijke sferen. Toch is er een dubbel gevoel aanwezig. De eerste lichting Jonge Consultants neemt afscheid en dat is lastig én leuk!

Nieuws Dinsdag 1 september zijn er vier nieuwe jonge consultants gestart bij Hieroo Amsterdam. In deze blog vertellen zij wat meer over zichzelf, de weg naar Hieroo en hun persoonlijke missie.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites