posts

door

Emma at Work: het begin van een bijzondere vriendschap 2

Emma at Work: het begin van een bijzondere vriendschap

> |  23 december 2020
Emma at Worker jongere B.A.* en Hieroo JC'er Ruben werden 6 maanden geleden aan elkaar gekoppeld voor het programma: Hieroo x Emma at Work: klaar voor de toekomst! Al snel bleek dit een goede match te zijn. In deze blog delen zij hun ervaringen.

Het programma van Hieroo in samenwerking met Emma at Work was voor mij een bijzondere ervaring. Door mijn ervaring als docent voor visueel beperkten kwam ik erachter dat ik het belangrijk vind om maatschappelijk betrokken te zijn. Ook bij Hieroo staat dit hoog in het vaandel. In het Traineeship van Hieroo krijg je de unieke mogelijkheid om met een jongere met een beperking samen te werken. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van ervaringen in het vinden van een stageplek, een baan of samen te werken aan persoonlijke ontwikkeling.
In juni van dit jaar begon mijn samenwerking met B.A. Een bijzonder intelligente, ambitieuze en leuke vent! Na een half jaar samengewerkt te hebben was ik benieuwd naar zijn ervaring.

Ruben: Wat was voor jou de reden om je aan te melden voor het programma van Hieroo?
B.A.:De zomer stond net voor de deur, ik had mijn bachelor politicologie afgerond toen ik over het programma van Hieroo hoorde. Hoewel ik in eerste instantie dacht dit programma niet nodig te hebben, mijn studie ging immers goed en ik was bezig met een mooie stage, heb ik mij uiteindelijk toch aangemeld. De doorslaggevende factor hierin was dat je in het programma gekoppeld zou worden met recentelijk afgestudeerde jonge mensen. Ik zou in september beginnen met mijn master en daarna zou ik me op de arbeidsmarkt moeten oriënteren voor een startersfunctie, het leek mij om die reden erg nuttig en leerzaam om dit programma te volgen. Je kan veel leren van de ervaringen van anderen en dat iemand bereid is om zich een half jaar te committeren aan mijn persoonlijke ontwikkeling is bijzonder en waardevol, en een kans die je niet zomaar laat liggen.

R: Hoe vond je de samenwerking met mij?
B.A.:Ik werd vanuit Emma at Work gekoppeld aan Ruben, een jonge gast van mijn eigen leeftijd met een gezonde voorliefde voor bier, een goede match dachten wij beide. Daarnaast had Ruben in het verleden gewerkt op Visio, een school voor jongeren met een visuele beperking, hij had dus al enige ervaring met mensen die de wereld op een iets andere manier waarnemen. Dat was voor mij ook erg prettig omdat het vaak lastig is om mijn beperking aan anderen uit te leggen, Ruben begreep het vrij snel wat voor mij erg prettig was. Na het online introductie event van Hieroo besloten Ruben en ik vrij snel daarna om fysiek af te spreken om elkaar beter te leren kennen. Die fysieke afspraak hadden wij op een prachtige zomermiddag in het Frankendael park in Amsterdam. Onder het genot van wat speciaal biertjes die Ruben meegenomen had bespraken we uiteindelijk ontzettend veel dingen. Ik vertelde Ruben over mijn achtergrond als vluchteling, over mijn bijzondere studietraject en over mijn ambities en doelen voor de toekomst. Ik spreek denk ik voor ons beide als ik zeg dat wij na die dag huiswaarts gingen met het gevoel een nieuwe en bijzondere vriendschap gesloten te hebben.

Ik kijk terug op een bijzondere tijd die ik niet had willen missen.

Het contact tussen Ruben en mij verliep in de maanden daarna ook op deze manier, vriendschappelijk en als sparringspartners. Terugkijkend op de afgelopen maanden kan ik zeggen dat ik niet alleen veel lol heb gehad, maar dat ik ook veel heb geleerd en ik weet dat dit ook geldt voor Ruben. Hoewel mijn einddoel, het vinden van een onderzoeksstage, mede door de omstandigheden niet is gelukt, kijk ik terug op een bijzondere tijd die ik niet had willen missen.

Ik sluit me volledig aan bij de woorden van B.A. Ook ik kijk terug op een prettige samenwerking. De flexibele houding en ambitieuze visie van B.A. heeft mij geholpen in mijn traineeship en opdracht. Gedurende het afgelopen half jaar hebben we regelmatig mogen sparren over moeilijke onderwerpen die ons bezig hielden in onze dagelijkse activiteiten. We vonden een half jaar dan ook te kort en hebben besloten om in contact te blijven en wachten op de tijd dat we weer fysiek een biertje kunnen drinken. In de tussentijd vervolgen we onze zoektocht naar een uitdagende stage of baan voor B.A.

Dankjewel voor deze mooie tijd vriend!

* Vanwege privacy-redenen wordt altijd de initialen van de Emma at Work-jongere in dit blog vermeldt. 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog In november vond de opleidingsbootcamp ‘Lastige gesprekken’ plaats. In deze blog delen Lieke en Katya hun ervaringen over deze bootcamp.

Agenda Wil je graag meer te weten komen hoe het is om bij Hieroo Rotterdam te werken? Meld je dan aan voor Inhouse@Hieroo Rotterdam!

Agenda Er komt een Inhouse @ Hieroo Amsterdam aan op 20 mei 2022! Wil jij Hieroo Amsterdam beter leren kennen? Dit is je kans!

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites