posts
Hieroo en Sioo op de radio bij NBR!

Hieroo en Sioo op de radio bij NBR!

 |  30 oktober 2019
Hieroo gaat viral! Afgelopen maandag zaten Jurgen en Marie-Sophie samen met Marguerithe van Sioo in de opnamestudio van NBR in Hilversum. We gingen in gesprek met Glenn van der Burg over een nieuwe, ondernemende kijk op de consultancy-wereld. Hoe kun je als consultancybureau jonge talenten aan je verbinden en de ruimte geven ze te ontwikkelen? Om hun vervolgens bij te laten dragen aan sociale en maatschappelijke innovaties in de stad?

Deze podcast van NBR geeft in 40 minuten weer hoe anders denken en doen, kan leiden tot mooie manieren van werken en samenwerken. Er wordt uitgezoomd op het belang van eigenaarschap in een maatschappij met gelijkwaardige relaties en de nood voor het in beweging krijgen van je organisatie en de maatschappij. De millennial met een frisse blik komt hier om de hoek komt kijken, maar heeft zelf ook bepaalde belangen: ‘Hoe kan ik verder komen in mijn eigen ambities maar tegelijkertijd ook mijn omgeving verbeteren?’ 

Hieroo werkt samen met Sioo aan de ontwikkeling van deze Talenten, om ze vervolgens na twee jaar terug te geven aan de stad. Samen ontwikkelen zij een opleidingsprogramma waarin actuele thema’s worden gecombineerd met werkervaring, inhoud en zelfverrijking. Hierbij durven ze ook (met een beetje vertrouwen in elkaar ;)) samen nieuwe avonturen aan te gaan. Geen uurtje-factuurtje, maar een bedrag per deelnemer en samen investeren in het ontwikkelingen van nieuwe dingen. ‘Veel ondernemender’, zoals Marguerithe het zelf zegt. Benieuwd hoe we dit opleidingsprogramma vormgeven? Lees hier meer over ons traineeship.

Nieuwe vormen van eigenaarschap en gedeelde betrokkenheid hebben de toekomst dus. En Hieroo is net gestart met de volgende interessante stap op dit gebied: een crowdfunding in Rotterdam, waarmee we Hieroo ‘nog meer onderdeel van de stad willen laten worden en de stad ook meeleeft hoe het met Hieroo gaat’. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Benieuwd geworden? Luister hieronder de podcast terug!


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda Breek uit je bubbel – kom naar deze 5e MeetUp van Hieroo Rotterdam en The Student Hotel! Op deze avond wordt je geïnspireerd door Laurens van Wesep én steek je zelf de handen uit de mouwen met Maudi Oerlemans om te leren hoe jij bouwt aan een waardevol netwerk.

Agenda Wij geloven in de kracht van jonge starters, en hun talent voor het bewandelen van nieuwe paden en het creëren van een nieuwe orde. In jou dus! Samen kunnen we experimenteren met nieuwe, bewuste manieren van werken en leven. En dat is nou precies wat we gaan doen tijdens de MeetUp op 17 september.

Blog ‘Wat is er nodig om een systeem te veranderen?’ Mijn collega Robbert en ik zitten te filosoferen over deze grote vraag. Die wij vanzelfsprekend niet kunnen beantwoorden. Er lijkt iets te gebeuren. Ineens is er van alles mogelijk. Van een wereldwijde Black Lives Matter beweging tot lokale initiatieven om mensen uit de buurt te supporten. Maar tegelijkertijd lijkt er nog zo’n lange weg te gaan.