posts

door

Jonge Consultants Jasper en Laura over hun tijd bij Hieroo Rotterdam.

Jonge Consultants Jasper en Laura over hun tijd bij Hieroo Rotterdam

> |  31 maart 2021
Jasper Kreuger en Laura Wondolleck blikken terug op hun tijd bij Hieroo Rotterdam. Een bijzondere tijd voor beide.

Laura: Jasper, jij bent natuurlijk Hieroo Rotterdammer van het eerste uur. Hoe was het om in een bedrijf te starten dat net begon?

Jasper: Ik herinner me mijn eerste momenten op het kantoor nog goed: van tevoren wist ik nog niet hoeveel collega’s ik zou gaan krijgen, dus ik was erg benieuwd wie ik – naast Manon als onze Lead – zou aantreffen. Uiteindelijk gingen we met een groepje van 3 de eerste stappen zetten in Rotterdam. Ik vond het erg leuk en een enorme eer om vanaf de opening onderdeel uit te maken van Hieroo Rotterdam. Van het inrichten van ons kantoor tot het opzetten van onze socialemedia-accounts en van een openingsontbijt in de stad tot het voeren van de eerste gesprekken met opdrachtgevers. Twee jaar later bestaan we al uit 11 Jonge Consultants en zijn we tal van MeetUps en opdrachten verder. Het was heel mooi om deze groei van dichtbij mee te maken!

Jouw start bij Hieroo was ook speciaal. Je opdrachtgever was al bekend én je startte midden in de coronapandemie. Hoe was het om vanuit huis en direct in een opdracht te starten?

Ja, heel gek. De wereld stond toen pas net op z’n kop, dus heel die situatie was sowieso onwennig. Het voordeel is wel dat iedereen natuurlijk snel moest leren schakelen naar het thuiswerken (en dus veel videobellen). Dus de onwennigheid van achter een scherm mensen ontmoeten was wederzijds. Daarnaast begon ik inderdaad, naast de digitale start, gelijk met een opdracht! De opdracht was ook corona gerelateerd, ik deed een opdracht voor Laurens om videobellen mogelijk te maken in de thuiszorg. Heel relevant! Ik vond het geweldig om meteen mijn steentje bij te kunnen dragen aan een project wat direct positief effect heeft op mensen. Veel cliënten in een thuiszorg situatie durfde namelijk niemand, dus ook de thuiszorg, binnen te laten. Op deze manier konden ze toch geholpen worden én hadden ze weer sociale contacten.

Jasper – “Twee jaar later bestaan we al uit 11 Jonge Consultants en zijn we tal van MeetUps en opdrachten verder. Het was heel mooi om deze groei van dichtbij mee te maken!”

Een bijzonder project, maar ik was zeker ook af en toe zoekende. Met thuiswerken kan je natuurlijk niet zien of je collega nu bezig is met iets, dus kleine vragen die je normaal gesproken snel tussendoor zou stellen probeer je eerst maar zelf op te lossen. Nu we het zo over opdrachten hebben… Jij hebt meerdere opdrachten tijdens het Hieroo traineeship gedaan, waarbij je zowel fysiek als digitaal bij opdrachten bent gestart. Hoe heb jij de verschillen ervaren tussen op deze manieren starten op een nieuwe opdracht?

Laura – “Ik vond het geweldig om meteen mijn steentje bij te kunnen dragen aan een project wat direct positief effect heeft op mensen”

Op het moment dat ik mijn eerste opdracht bij Stantec afrondde, begonnen de geluiden over corona steeds dichterbij Nederland te komen en niet lang daarna werden de eerste thuiskantoren al ingericht. Zo was de start van mijn opdracht bij Pieter van Foreest inderdaad grotendeels digitaal met af en toe een fysiek bezoek aan het magazijn, terwijl ik een jaar ervoor nog alle collega’s bij Stantec een hand schudde ter kennismaking.

Een groot verschil was de mate waarin ik alleen moest werken. Bij Stantec was er tijd voor een introductie in het bedrijf en mijn opdracht van verschillende collega’s en kon ik hen dus ook in persoon ontmoeten en beter leren kennen tijdens de lunch. Een groot voordeel ten opzichte van een jaar later, toen ik de meeste mensen met wie ik moest samenwerken voor het eerst op een beeldscherm zag. Bovendien zorgde de aard van deze opdracht – zorgen voor voldoende zorghulpmiddelen tijdens de coronapandemie – ervoor dat er sowieso niet veel tijd was om uitgebreid kennis te maken. Ik sloot aan bij een team dat al een paar weken keihard aan het werk was in een lastige periode, dus was het ook voor mij direct alle hens aan dek. Terugkijkend kan ik zeggen dat beide opdrachten overeen hebben dat ik er veel van heb geleerd en dat ik er met veel slimme en aardige mensen heb samengewerkt, of dat nou in persoon was of digitaal.

Jasper – “Terugkijkend kan ik zeggen dat beide opdrachten overeen hebben dat ik er veel van heb geleerd en dat ik er met veel slimme en aardige mensen heb samengewerkt”

Naast de opdrachten waar we het tot nu toe over hebben gehad, besteedden we bij Hieroo natuurlijk ook veel tijd aan andere onderdelen. Hoe kijk jij hierop terug?

De onderdelen van het traineeship, zoals de bootcamps en de MeetUps, waren voor mij één van de redenen om te solliciteren. Ik ben nooit uitgeleerd en ga graag nieuwe uitdagingen aan. Met een studieachtergrond in kunst en cultuur, was het spannend om te stappen in de consultancy wereld. Hierdoor kwam ik in nieuwe werkvelden terecht.

De bootcamps hebben mij ontzettend geholpen om mijn twee opdrachten succesvol af te ronden. Daarnaast ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo hadden we een bootcamp “lastige gesprekken”. Deze was net voor de tweede lockdown, dus gelukkig in een fysieke vorm. Hier hebben we onder andere lastige gesprekken geoefend met acteurs, echt ontzettend leerzaam! Ik heb die dag een enorme spiegel voor mijn neus gekregen en was gesloopt na die dagen – maar op een goede manier. Mijn eerste twee bootcamps daarentegen waren, net als mijn start, digitaal. Toen ik daarna de andere twee bootcamps in fysieke vorm meemaakte, was ik helemaal hyper. Zo leuk om alle Hieroo collega’s een paar dagen in het echt te zien, opdrachten te doen, samen een lunchwandeling te maken en eten. Die gezelligheid ga ik zeker missen!

Laura – “De bootcamps hebben mij ontzettend geholpen om mijn twee opdrachten succesvol af te ronden. Daarnaast ook in mijn persoonlijke ontwikkeling”

Voor mijn eerste digitale werkdag had ik namelijk al een neusje van de zalm van de gezelligheid en goede dynamiek meegekregen, tijdens jouw MeetUp over Artificial Intelligence. Deze was volgens mij één week voor de eerste lockdown. Aan de ene kant extra balen dat de start daardoor digitaal was, omdat ik jullie toen alleen vanachter mijn scherm beter kon leren kennen. Aan de andere kant heb ik ook geluk gehad dat ik bijna heel het Rotterdam team toch nog in het echt heb kunnen ontmoeten vóór mijn eerste werkdag, onder het genot van een lekker drankje.

Als ik het mij goed herinner, zagen we elkaar daarna pas weer in juni of juli voor het eerst! Dus bij deze, nogmaals bedankt voor de goede timing van je ontzettend interessante MeetUp! Hoe kijk jij terug op deze onderdelen van het traineeship?

Leuk dat mijn MeetUp jou nog de gelegenheid heeft gegeven om het team in het echt te ontmoeten! Ik vond het erg leuk om de verantwoordelijkheid te dragen over het organiseren van zo’n avond. Een thema verzinnen, sprekers uitnodigen en natuurlijk alles op de locatie voorbereiden. Hiermee kon ik echt een persoonlijke draai geven aan het traineeship én kwam ik erachter hoe druk je het al kan hebben bij het organiseren van een evenement voor slechts een avond.

Jasper- “Terugkomen van een opdracht op het Hieroo kantoor voor een training of een teamvergadering voelde altijd weer als thuiskomen”

Zo staat het gehele traineeship eigenlijk in het teken van leren en ervaren: tijdens de opdrachten, waar we het net al over hadden, maar dus ook tijdens alle andere aspecten van Hieroo. Het leuke bovendien van de trainingen was, vond ik, dat we deze altijd als team samen volgden, en vaak ook nog samen met Hieroo collega’s van andere locaties. Het liefst altijd met z’n allen samen op een locatie, maar ook wanneer dat niet mogelijk bleek, wisten we elkaar online te vinden om samen te werken. Het was niet alleen individueel leren, maar juist ook van en met elkaar. En misschien nog wel het belangrijkste: het was ook nog eens enorm gezellig. Terugkomen van een opdracht op het Hieroo kantoor voor een training of een teamvergadering voelde altijd weer als thuiskomen. Jij en onze andere collega’s bij Hieroo Rotterdam hebben er mede voor gezorgd dat de afgelopen twee jaar voor mij voorbij zijn gevlogen!

Ik had het niet anders kunnen verwoorden. Ons team maakte het een geweldige ervaring om bij Hieroo Rotterdam te mogen beginnen!


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Hoe ziet het opzetten van een nieuwe afdeling business control eruit en waar loop je allemaal tegenaan? Jonge Consultant Jasper heeft dit zelf mogen ervaren tijdens zijn eerste opdracht als onderdeel van het Hieroo Traineeship. In dit blog blikt Jasper samen met zijn opdrachtgever Jeremy Slingerland terug op zijn eerste opdracht.

Blog Hoe komen de vaardigheden geleerd en toegepast binnen de academische wereld tot uiting in de praktijk? Laura blikt terug op hoe haar hart voor kunst en de kennis in de universiteitsbanken, goed van pas kwamen tijdens haar opdracht bij de Rotterdamse zorgorganisatie Laurens.

Blog Carlijn Bes is de eerste Jonge Consultant die Hieroo Rotterdam verlaat om haar droom na te jagen. Lees in dit blog het interview met Carlijn.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites