posts

door

Just go with the flow.... Talent Dieke aan het woord!

Just go with the flow.... Talent Dieke aan het woord!

> |  9 juli 2019
Hieroo#Hindernis - Ik stap in de trein na een dag werken bij Schiphol. Waar ik een groot deel van de dag in tweestrijd met mezelf ben geweest: vanavond ‘moet’ ik weer gaan sporten, pfff echt geen zin in. Ik kan wel even een rustig avondje gebruiken, van wie moet het eigenlijk? Is dit waar ik op dit moment zin in heb?

Een ander stemmetje in mijn hoofd zegt juist: “Wees blij dat je lekker kunt gaan sporten, je wil fit blijven, je wil even lekker je hoofd kunnen legen, een moment voor jezelf pakken en je even helemaal focussen op het moment” (lees: niet teveel bezig zijn met afgelopen dag/week en al helemaal niet met wat je allemaal nog moet gaan doen…).
Thuis kom ik gelijk in actie-stand: het huis wat opruimen, omkleden en door naar de sportschool. Op de fiets geniet ik nog even van wat ik om me heen zie en de zonnestralen die door de bomen schijnen.

Even doorzetten
Als ik eenmaal bij de sportschool ben (na 5 minuten fietsen), besef ik dat ik blij ben met mijn keuze. “Wat top dat je toch bent gegaan”, hoor ik het stemmetje in mezelf zeggen. Na nog even in Psychologie Magazine te hebben gelezen en wat foto’s te hebben gemaakt van interessante oefeningen om je eigen drijfveren en kwaliteiten te onderzoeken, beginnen we met de les ‘BodyShape’. Al na 10 minuten vraag ik of de airco wat harder mag, “De airco staat al op de hardste stand”, krijg ik als antwoord. Poeh, dit valt tegen… ik merk dat ik het zwaarder heb dan normaal, waar zou dat aan liggen? “Ach, de ene keer is het helaas wat zwaarder dan de andere, dus je zal er iets harder aan moeten trekken”. Na 20 minuten cardio kijk ik op de klok, nog 40 minuten te gaan, dat wordt aanpoten. Ik merk aan mezelf dat ik het fijn vind als de docent complimenten geeft en ervoor zorgt dat we onszelf tot het uiterste pushen. Dit zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik een tandje bij zet en niet wil opgeven. Het woord ‘doorzetten’ schiet bij me te binnen. Een woord waar ik bij mijn huidige opdracht op Schiphol ook regelmatig mee te maken krijg.

Weer in de ‘flow’ komen
Zeker na mijn reis door Vietnam in mei, vond ik het lastig om mezelf weer te herpakken: “Waar waren we ook alweer gebleven, wat is het plan voor de komende maanden, hoe ga ik die tijd precies indelen’, wie heb ik allemaal nodig om mijn opdracht goed af te kunnen ronden?” Dit zorgde ervoor dat ik wat minder in de flow kwam. Ook merkte ik dat als ik ergens aan begon en het me even niet lukte, ik weer verder ging met iets anders. Op zich is daar niets verkeerd aan. Het kan nu eenmaal zo zijn dat je even niet in de ‘flow’ zit en wat anders moet gaan doen om daar weer in te komen. Aan de andere kant zou ik ook eens niet willen toegeven aan die gedachte en mezelf juist wel pushen om die ene e-mail toch nog te sturen of dat ene project of verslag af te maken waar ik aan ben begonnen.

Momentje van rust
Iets anders dat ik heb geleerd is om na jezelf tot het uiterste te hebben gepusht, ook een stapje terug te doen en even een moment van rust te pakken. Als ik merk dat mijn concentratie op werk even (echt) weg is, dan loop ik naar beneden in de Terminal om koffie te halen en mezelf even een moment van rust te gunnen.
Mede door de opleidingsdagen die we vanuit SIOO krijgen en het mentorprogramma dat we doen in samenwerking met Emma at Work, werk ik veel aan mijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Soms een stapje terug doen en eens echt stil staan bij de dingen die je doet, hebt gedaan en de reden daarvan, brengen je alleen maar verder. 

Wel ben ik er (helaas) van overtuigd dat die tweestrijd van het sporten gewoon iets is dat ik zal blijven ervaren. Hoewel ik ook besef dat ik uiteindelijk alleen maar gelukkiger wordt van dat stapje extra, en dat is toch het belangrijkste? 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Toen de toeslagenaffaire in 2018 aan het licht kwam, zat ik in mijn examenjaar en was ik er niet veel mee bezig. Het raakte me, maar het kwam niet dichtbij. En ik had ook geen idee wat voor impact het heeft op een persoon, om te worden bestempeld als fraudeur.

Blog Op donderdag 18 en vrijdag 19 april vond de 1,25-daagse van Hieroo plaats. Het doel? Vakinhoudelijk leren als consultants met lokale impact! Fysiek samenzijn zorgt immers voor kruisbestuiving van onze kennis en ervaring. Met onze collega’s uit alle windstreken kwamen we naar Hornhuizen in Noord-Groningen.

Blog Op 29 februari verzamelden we in de Culture Club om te praten over het gebruik van data voor leefbare wijken. In samenwerking met Amsterdam Smart City nodigden we verschillende sprekers uit om te onderzoeken hoe data de kwaliteit van stedelijke omgevingen kan verbeteren.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites