MeetUp Hieroo Rotterdam: Culturele diversiteit in Rotterdam en cultuursensitief werken
AgendaAanvang: 18:45 - 22:00
Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Katendrecht, Rotterdam
De MeetUps van Hieroo Rotterdam zijn netwerkevents voor jonge professionals in de regio Rotterdam, waar we steeds weer een ander thema induiken en met elkaar in gesprek gaan.
Hieroo Rotterdam - MeetUp
Programma
- 18:45: Inloop
- 19:00: Opening
- 19:10: Spreker 1: Uriël Matahelumual
- 19:40: Spreker 2: Alice Fortes
- 20:10: Pauze
- 20:20: Discussie o.l.v. Benedicta Anasagasti
- 21:00: Mogelijkheid tot netwerken onder genot van hapjes en drankjes
- 22:00: Einde
Sprekers
Spreker 1: Uriël Matahelumual
De eerste spreker van de avond is Uriël Matahelumual, een jonge Rotterdammer met Molukse roots. Naast zijn werk als filmmaker zet hij zich in voor de Molukse gemeenschap. Zo produceerde hij het project ‘Moluccan Legacies’. Een onderdeel hiervan was een fototentoonstelling met verhalen van Molukkers op de Lloydkade. Een belangrijke plek voor Molukkers, waarover Uriël meer zal vertellen op de avond zelf. Daarnaast groeit zijn podcastserie ‘Molukse Takkie’ snel, waarin hij met gasten verhalen vertelt zoals hun Molukse voorouders dat ook deden. Als derde generatie Molukkers is er namelijk nog veel te ontdekken over de rijke geschiedenis en zwarte bladzijdes, maar zeker ook de mooie kanten van de cultuur anno 2022.
Spreker 2: Alice Fortes
In Nederland wonen zo’n 25.000 mensen met een Kaapverdiaanse achtergrond, waarvan ze bijna allemaal in Rotterdam (en specifiek in Rotterdam-West) wonen. Waarom de Kaapverdiaanse gemeenschap zo’n typisch Rotterdams fenomeen is, zal Alice Fortes deze avond alles over vertellen. Alice is een betrokken Rotterdammer en verbonden aan vele organisaties en projecten. Als founder van de Kaapverdiaanse Kookworkshops en co-founder van het rummerk Duarte Lopes Grogue wil ze het Kaapverdiaans erfgoed eren en bewaken. In het dagelijks leven is Alice directeur van Art Studio Hoogvliet, bestuurder van het Verhalenhuis Belvédère en voorzitter van de adviesraad Anti-racisme & Inclusie (IRA).
Spreker 3: Benedicta Anasagasti
Gezien de grote culturele diversiteit in onze stad, is het belangrijk om te weten hoe je hier op de werkvloer het beste mee om kunt gaan. Benedicta Anasagasti zal daarom meer vertellen over cultuursensitief werken. Benedicta woont in Rotterdam, heeft een master in Governance of Migration & Diversity en is onderdeel van KVK Inclusief. Met elkaar (onder leiding van Benedicta) gaan we het gesprek aan over waarom dit belangrijk is en hoe je dit in je werk kunt toepassen.
Locatie
Verhalenhuis Belvédère, Katendrecht
Waar kan een MeetUp over inspirerende verhalen van Rotterdammers en de culturele diversiteit van de stad nou beter plaatsvinden dan in Verhalenhuis Belvédère? Deze locatie op Katendrecht heeft namelijk als missie om door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen zo veel mogelijk mensen met elkaar en met de stad verbinden. Ze maken mensen, gemeenschappen en de veranderende stad zichtbaar voor elkaar en voor een breed publiek en dragen zo bij aan de culturele en maatschappelijke ontwikkeling van de stad. De wereldkeuken van Belvédère zorgt voor lekkere hapjes en ook voor drankjes wordt gezorgd.
Geïnteresseerd?
Benieuwd naar de inspirerende verhalen en wil je je netwerk in Rotterdam uitbreiden? Meld je dan aan door bovenstaand formulier in te vullen! Deelname is geheel kosteloos en staat open voor young professionals wonend of werkend in de regio Rotterdam.
Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er op tijd bij! Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met sigrid.borst@hieroo.nl.
Volg ons via Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven over onze volgende MeetUps.
Meer lezen
alle postsActueel Divers en inclusief werkgeverschap is iets waar wij bij Hieroo voor staan. Maar hoe geef je dat goed vorm? Door onze samenwerking met Emma at Work hebben we de afgelopen jaren onze blik hierop kunnen verbreden en mooie stappen kunnen nemen.
Blog Maatschappelijke impact maken bij Hieroo vinden wij belangrijk, daar staan we voor. Maar wanneer heeft iets maatschappelijke impact? En hoe verweven we het in onze opdrachten? Cootje spreekt hierover met de oprichter van een maatschappelijke organisatie en Jonge Consultants van Hieroo.
Blog Situationeel leiderschap, de 7 Wijze W’s en projectfasering: zo maar een aantal termen waar we ons tijdens de afgelopen bootcamp Projectmanagement mee bezig hebben gehouden. Lees hier wat Jonge Consultants Bas en Sigrid geleerd hebben