Pioniersdiner 2.0
Blog> | 5 december 2019Locatie met een meerwaarde
We nodigden onze opdrachtgevers uit op een een unieke locatie in Amsterdam: de voormalige Bijlmerbajes. Een diner georganiseerd door Hieroo Talenten vraagt immers om een locatie met een meerwaarde. In de ruimte die tot voor kort diende als wasserette is momenteel het pop-up restaurant ´A Beautiful Mess´ gevestigd. Hier werken mensen met een vluchtelingenachtergrond om hun vaardigheden te verbeteren en kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Sharing is caring
A Beautiful Mess hanteert het concept van shared-dining, een proeverij van verschillende gerechten om met elkaar te delen. Laat dit nu precies zijn wat het pioniersdiner voor ogen heeft. Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en een kijkje in de keuken van verschillende organisaties. Aan de hand van een aantal inspirerende out of the box vragen, zoals: ´wat zou je graag willen veranderen in je stad?´, ´wanneer heb jij voor het laatst buiten de lijntjes gekleurd?´, ´wie is jouw grootste inspiratiebron?´, werd er uitgebreid met elkaar gesproken én gegeten.
Diversiteit
De uiteenlopende consultancy-opdrachten die Hieroo aanpakt resulteert in een mix van verschillende opdrachtgevers en daarmee diverse gespreksonderwerpen aan tafel. Zo spraken we met de mensen van Schiphol over de manier waarop logistieke uitdagingen op de airport worden aangepakt en werd er met de mannen van zorgorganisatie Arkin gesproken over de ontwikkelingen rondom een toekomstbestendig Elektronisch Cliëntendossier. Iedere organisatie met haar eigen vraagstukken, met in ieder geval één gemeenschappelijke deler: Hieroo-talent inzetten om de organisatie te ondersteunen.
We kijken terug op een inspirerende avond en bedanken onze opdrachtgevers voor hun aanwezigheid en voor het vertrouwen in Hieroo als lokale consultant!
Meer lezen
alle postsBlog Halverwege onze Community Challenge introduceerden we de slogan ‘niet beleren, wél activeren’. Deze boodschap benadrukte dat we jongeren moeten aanmoedigen om bij te dragen aan een duurzame stad op een manier die bij hen past. Nu, een halfjaar later, is het tijd om te evalueren: klopt ons uitgangspunt nog steeds?
Blog Uitkijkend over Sloterplas, onder een strakblauwe lucht, at ik mijn eerste Baklouce: een combinatie van de baklava en de tompouce. Een delicatesse die zowel de Turkse als de Nederlandse cultuur representeert en een heerlijke combinatie blijkt te zijn. Die Baklouce blijkt symbool te staan voor de rest van die middag ...
Interview Na 2,5 jaar aan het roer van Hieroo Amsterdam maakt Sebastiaan van de Kasteele een switch: van lead naar senior consultant. Zijn rol wordt overgenomen door collega Maartje Krijnen: zij heeft de afgelopen vier jaar bij Hieroo gewerkt als consultant, en gaat nu deze nieuwe uitdaging aan.