Parnassia Groep
Hieroo Den Haag/LeidenStan is leergierig, proactief en enorm betrokken. Hij pikt snel op wat moet gebeuren en houdt mij scherp, wat heel fijn is in een groot veranderprogramma als deze bij Parnassia Groep. Ook stelt hij vragen over dat wat niet gezegd wordt, om zo meer te leren over de onderstroom. Leuk om te zien dat hij daarmee echt de kneepjes van het vak wil leren.
Achtergrond
Parnassia Groep is de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland. Iedereen met psychische problemen kan terecht bij de ruim 13.500 professionals van Parnassia Groep. Zij behandelen en begeleiden jaarlijks ruim 180.000 cliënten in kleinschalige behandelteams gevestigd in 70 gemeenten en in en rondom 600 huisartsenpraktijken. Parnassia Groep biedt ondersteuning bij alle hulpvragen, van lichte tot (zeer) zware problematiek en zet zich in om de kwaliteit en toegankelijkheid van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland vooruit te helpen.
Vraag
Binnen Parnassia Groep kan onderscheid worden gemaakt tussen Professionele Diensten en de zorgbedrijven. De Professionele Diensten (denk aan Financiën, IT, Vastgoed, etc.) zorgen voor dienstverlening aan de zorgbedrijven zodat deze zich optimaal kunnen richten op hun specifieke taak, namelijk de uitvoering van kwalitatief goede zorg. Met een continu veranderende zorgomgeving en aanpalende dienstverlening is het nodig dat de Professionele Diensten mee veranderen en hun dienstverlening verder professionaliseren in aansluiting op de zorgbehoefte. Om dit te bewerkstelligen is het STIP-programma (STerk In Professionele Diensten) in het leven geroepen. Het programma heeft twee belangrijke doelen die in 2025 gerealiseerd moeten zijn: een hogere waardering van Professionele Diensten door de zorgbedrijven enerzijds en goedkopere dienstverlening door Professionele diensten aan de zorgbedrijven anderzijds. Aan Stan de opdracht om het programmateam zo goed mogelijk te ondersteunen bij de uitvoering van het programma.
Aanpak
Stan ondersteunde het programmateam met strategische planning. Dit deed hij door voortgangsrapportages, besluitvorming en actie- en takenlijsten bij te houden en daarbij deadlines en mogelijke risico’s te bewaken. Daarnaast zorgde Stan voor de online faciliteiten, faciliteiten voor samenwerken, methoden en technieken voor verschillende sessies en kennisborging. Verder organiseerde hij diverse activiteiten om de bekendheid van het STIP-programma in de interne organisatie te vergroten. Tot slot hielp Stan waar nodig bij de projecten die werden uitgevoerd ten behoeve van het programma. Op deze manier hield hij zich bezig met taken op veel verschillende vlakken van het programma.
(Verwacht) Resultaat
De belangrijkste te verwachten resultaten zijn het opzetten en monitoren van de strategische planning, goede ondersteuning van het programmateam, succesvolle kennisborging en de organisatie van diverse bijeenkomsten, evenementen en sessies.