posts
‘Under Construction’: een terugblik

‘Under Construction’: een terugblik

 |  15 mei 2020
8 mei organiseerde Hieroo Rotterdam samen met SeederDeBoer het Career Event ‘Under Construction’. Middenin de intelligente lockdown ontvingen wij ruim vijftig geïnteresseerde studenten in onze Zoomroom.

‘Under construction’ is eigenlijk een mooi synoniem voor hoe onze wereld er nu uitziet en voelt; er is een tijd voor en een tijd na Corona, maar wat zit daar tussenin? Je zou deze tijd kunnen vergelijken met een bouwplaats, waarop we een beschadigd gebouw aan het herbouwen zijn.

In zo’n fase bevind je je als beginnend professional eigenlijk ook. Je denkt bij je studie alles geleerd te hebben wat je moet weten en vervolgens ‘stoot je je als professional meteen aan de eerste beste steen die je tegenkomt’. Marco Pastors, Directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en spreker op het Career Event, gaf ons daarom twaalf adviezen mee die hij graag had gehad toen hij begon met zijn eerste project. Ik deel er graag één met je. Als je nog niet veel ervaring hebt, is besluiten nemen vaak eng. Marco stelde ons gerust met zijn tegeltjeswijsheid: “Als kiezen moeilijk is, zijn de keuzes gelijkwaardig”. Denk daar maar eens over na.

Als Jonge Consultant bij Hieroo doe je ook dergelijke inzichten op middels het opleidingsprogramma gefaciliteerd door SIOO. Marguerithe de Man werkt bij SIOO en liet ons tijdens haar workshop kennismaken met verschillende manieren van leren. Wat doe jij als je iets nieuws moet doen? Kijk je af van de ander? Duik je eerst de boeken in? Of werkt ‘learning by doing’ voor jou? De deelnemers gingen hiermee in kleine groepen aan de slag en deelden hun ervaringen met elkaar. Marguerithe stelde dat er niet een beste manier van leren is, maar dat het goed is om je van de verschillen bewust te zijn en het af te stemmen op de situatie.

‘Under Construction’

Tijdens de workshop van Atze Vonk, Senior Consultant bij SeederDeBoer, konden de deelnemers een goede indruk krijgen hoe het is om te werken als consultant. Atze vertelde over zijn project bij het Erasmus MC en hoe belangrijk het is om aan het begin van iedere opdracht de betrokken stakeholders goed in beeld te krijgen. Dit was ook direct de opdracht die hij de deelnemers gaf; het maken van een stakeholderanalyse in groepen van vier. Dat is best een uitdaging in 20 minuten, maar met goede internetverbinding en de juiste tools kom je een heel eind, zo bleek.

Uit de reacties en de vragen bleek dat het thema ‘Under Construction’ goed aansloot op de interesses van de deelnemers en dat virtuele uitwerking van het programma een succes was. Als Hieroo en SeederDeBoer kijken we daarom met een tevreden gevoel terug op ons eerste virtuele career event.

Zie jezelf ook starten als Jonge Consultant en heb je dit event helaas moeten missen? Hieroo Rotterdam organiseert op 29 mei een Inhouse@Hieroo en Hieroo Amsterdam op 28 mei.

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda Breek uit je bubbel – kom naar deze 5e MeetUp van Hieroo Rotterdam en The Student Hotel! Op deze avond wordt je geïnspireerd door Laurens van Wesep én steek je zelf de handen uit de mouwen met Maudi Oerlemans om te leren hoe jij bouwt aan een waardevol netwerk.

Agenda Wij geloven in de kracht van jonge starters, en hun talent voor het bewandelen van nieuwe paden en het creëren van een nieuwe orde. In jou dus! Samen kunnen we experimenteren met nieuwe, bewuste manieren van werken en leven. En dat is nou precies wat we gaan doen tijdens de MeetUp op 17 september.

Blog ‘Wat is er nodig om een systeem te veranderen?’ Mijn collega Robbert en ik zitten te filosoferen over deze grote vraag. Die wij vanzelfsprekend niet kunnen beantwoorden. Er lijkt iets te gebeuren. Ineens is er van alles mogelijk. Van een wereldwijde Black Lives Matter beweging tot lokale initiatieven om mensen uit de buurt te supporten. Maar tegelijkertijd lijkt er nog zo’n lange weg te gaan.