posts

door

Van babyblauw naar koningsblauw

Van babyblauw naar koningsblauw

 |  9 januari 2019
Rooske blikt terug op haar Management Drives test die ze in de eerste bootcamp bij Hieroo heeft gemaakt. Benieuwd naar haar visie hierop? Lees het in haar blog!

Van babyblauw naar koningsblauw
Je kent het wel, zodra je gaat solliciteren of net bent begonnen bij je eerste officiële baan, mag je van die leuke testjes doen. De kleuren of persoonlijkheidstest is daar denk ik een van de bekendste van. Je hebt veel verschillende varianten, maar de uitslag komt meestal op hetzelfde neer. Maar dan? In deze blog blik ik terug op mijn eigen kleurenpalet.

Geen Lena lijstje
Bij Hieroo heb ik tijdens de eerste Bootcamp een persoonlijkheidstest van Management Drives mogen doen samen met mijn kersverse collega’s. Een leuke manier om elkaar te leren kennen, maar voor jezelf soms ook confronterend; je mist een paar kleuren of er springt er niet een echt uit. ‘Dat maakt helemaal niets uit!’ Zegt de consultant van het bedrijf. En dat klopt ook, maar je krijgt toch even zwart op wit bevestigd wat je al dacht: je bent soms chaotisch, je vergeet dingen en ziet dingen over het hoofd. Je bent geen Lena lijstje. Kortom, ik scoor laag op de kleur blauw. Zelf zou ik het babyblauw willen noemen.

Kleurenontwikkeling
Dat een bepaalde kleur ondergeschikt is aan de rest betekent niet dat je je hierin niet kan ontwikkelen. Bewust en onbewust heb ik dat gedaan bij mijn eerste opdracht. Nog nooit in mijn werk- of studentenleven heb ik een notitieboekje volgeschreven. Nu lukte mij dat in 8 weken. En niet alleen staan daar aantekeningen in, maar ook to-do lijsten. Die ik ook daadwerkelijk afvink. Waarom nu wel?

Ik bedacht een combinatie van factoren:

  • Simpelweg fouten maken. Een belangrijke mail vergeten te beantwoorden. Je krabt jezelf dan achter de oren hoe dit jou niet opnieuw gaat gebeuren.
  • Zelfstandig werken. Hoe ga ik mijn dag vandaag inplannen? Welke deadlines stel ik voor mijzelf? Overzicht bewaren waar je allemaal mee bezig bent, is dan een must.
  • Ambitieus. Dat ben je bij Hieroo. En dat zorgt ervoor dat je alles uit de kast wil trekken om tot een goed resultaat te komen. Ook als dat betekent dat je hiervoor uit je comfortzone moet treden.

Van babyblauw naar koningsblauw. Zo zou ik mijn persoonlijke kleurenontwikkeling tot nu toe willen beschrijven. Marineblauw wordt het wellicht nooit, maar die kleur staat me toch niet goed.  

Wil jij jezelf ook ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak? Solliciteer dan voor 15 januari voor het Hieroo Talentenprogramma.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog De eerste fysieke bootcamp in coronatijd was weer een feit! Jeroen en Tjerk vertellen in deze blog over hun eerste bootcamp ‘Interveniëren’.

Blog De 5e MeetUp van Hieroo Rotterdam in samenwerking met The Student Hotel stond in het teken van netwerken! Lees de tips & tricks van Laurens van Wesep en Maudi Oerlemans hier terug om te leren hoe jij bouwt aan een waardevol netwerk.

Blog Op 1 september zijn Emma, Marjolein en Tjerk bij Hieroo Rotterdam gestart. In dit blog lees je meer over hen en over wat ze in hun eerste bij Hieroo hebben meegemaakt.