posts

door

Van babyblauw naar koningsblauw

Van babyblauw naar koningsblauw

> |  9 januari 2019
Rooske blikt terug op haar Management Drives test die ze in de eerste bootcamp bij Hieroo heeft gemaakt. Benieuwd naar haar visie hierop? Lees het in haar blog!

Van babyblauw naar koningsblauw
Je kent het wel, zodra je gaat solliciteren of net bent begonnen bij je eerste officiële baan, mag je van die leuke testjes doen. De kleuren of persoonlijkheidstest is daar denk ik een van de bekendste van. Je hebt veel verschillende varianten, maar de uitslag komt meestal op hetzelfde neer. Maar dan? In deze blog blik ik terug op mijn eigen kleurenpalet.

Geen Lena lijstje
Bij Hieroo heb ik tijdens de eerste Bootcamp een persoonlijkheidstest van Management Drives mogen doen samen met mijn kersverse collega’s. Een leuke manier om elkaar te leren kennen, maar voor jezelf soms ook confronterend; je mist een paar kleuren of er springt er niet een echt uit. ‘Dat maakt helemaal niets uit!’ Zegt de consultant van het bedrijf. En dat klopt ook, maar je krijgt toch even zwart op wit bevestigd wat je al dacht: je bent soms chaotisch, je vergeet dingen en ziet dingen over het hoofd. Je bent geen Lena lijstje. Kortom, ik scoor laag op de kleur blauw. Zelf zou ik het babyblauw willen noemen.

Kleurenontwikkeling
Dat een bepaalde kleur ondergeschikt is aan de rest betekent niet dat je je hierin niet kan ontwikkelen. Bewust en onbewust heb ik dat gedaan bij mijn eerste opdracht. Nog nooit in mijn werk- of studentenleven heb ik een notitieboekje volgeschreven. Nu lukte mij dat in 8 weken. En niet alleen staan daar aantekeningen in, maar ook to-do lijsten. Die ik ook daadwerkelijk afvink. Waarom nu wel?

Ik bedacht een combinatie van factoren:

  • Simpelweg fouten maken. Een belangrijke mail vergeten te beantwoorden. Je krabt jezelf dan achter de oren hoe dit jou niet opnieuw gaat gebeuren.
  • Zelfstandig werken. Hoe ga ik mijn dag vandaag inplannen? Welke deadlines stel ik voor mijzelf? Overzicht bewaren waar je allemaal mee bezig bent, is dan een must.
  • Ambitieus. Dat ben je bij Hieroo. En dat zorgt ervoor dat je alles uit de kast wil trekken om tot een goed resultaat te komen. Ook als dat betekent dat je hiervoor uit je comfortzone moet treden.

Van babyblauw naar koningsblauw. Zo zou ik mijn persoonlijke kleurenontwikkeling tot nu toe willen beschrijven. Marineblauw wordt het wellicht nooit, maar die kleur staat me toch niet goed.  

Wil jij jezelf ook ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak? Solliciteer dan voor 15 januari voor het Hieroo Talentenprogramma.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Wonen Dak- en thuisloosheid is een groeiend probleem in Nederland. Steeds meer mensen belanden op straat. Wat zeggen de politieke partijen? Wat voor oplossingen worden benoemd? Welke plannen zijn veelbelovend en realistisch?

Agenda Datagedreven werken als organisatie rondom wonen en leefbaarheid: hoe doe je dit op een efficiënte en mensgerichte manier? Met het event 'Dat(a) is leefbaarheid: Toekomstbestendig wonen' brengen wij mensen en organisaties uit verschillende hoeken en expertises samen.

Actueel Stichting (Gelijk)waardig Herstel is een onafhankelijke stichting door en voor ouders en kinderen die zijn en worden geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire. Dit is namelijk nog steeds niet opgelost.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites