posts

door

Onderzoek vaccinatiebereidheid

Van FC Twente naar consultant in regio Twente

| > |  10 september 2020
Begin dit jaar is Jonge Consultant Maarten gestart met het Hieroo Traineeship. Hoe ziet zo’n eerste opdracht eruit en wat komt er allemaal bij kijken? Maarten deelt zijn ervaringen van het eerste halfjaar bij Hieroo Twente in deze blog.

Een nieuw begin…
Het is al bijna 4 jaar geleden dat ik ben afgestudeerd aan de Universiteit Twente en nog steeds niet weg te slaan uit Twente! Tijdens mijn studie Bedrijfskunde heb ik altijd het idee gehad om het advies vak in te gaan. Echter, dit was niet de richting waarin mijn carrière is begonnen. Mijn eerste job was namelijk op de commerciële afdeling bij de voetbalclub FC Twente. Na een aantal jaren op Commercieel vlak actief te zijn geweest heb ik in januari 2020 besloten om mij te gaan richten op het advies vak en meer de diepte in te gaan. Samen met mijn collega’s Sanne en Daniëlle (en toekomstige collega Jeroen) maak ik deel uit van het team Hieroo Twente! Eén van de vier vestigingen die Hieroo op dit moment kent. In de eerste weken heb ik al direct ervaren hoe fijn het is om lekker ondernemend bezig te zijn. De organisatie kent kaders, maar binnen deze kaders is er voor mij alle ruimte om eigenaarschap te tonen en verantwoordelijkheid te nemen voor diverse zaken. Denk aan Business Development, het organiseren van evenementen voor jongeren en bedrijven etc. Als team ben je binnen deze Twentse vestiging eigenlijk bezig om een opzichzelfstaande onderneming op te zetten en uit te bouwen. Hoe tof is dat?!

Aan de slag!
Mijn eerste opdracht, waarbij ik nieuw was in de ouderenzorg, maar dan ook nog in een periode waarin het coronavirus uitbrak. Mijn eerste werkdag was dus ook geen doorsnee werkdag. Eén belafspraak waarin ik in anderhalf uur kennis heb mogen maken met Josje (één van mijn opdrachtgeefsters) en ben meegenomen in de historie en toekomstvisie van IJsselheem. Hoewel de eerste werkdag niet ging zoals ik had verwacht, bleek dit een opmaat naar een periode lang thuiswerken. Ik ben nog steeds elke dag lerende op het gebied van digitaal werken (gezien de vele mogelijkheden), maar heb me dit vanaf de start snel eigen kunnen maken. De welwillendheid en het vertrouwen van IJsselheem deed mij goed. Reflecterend op de periode dat ik nu betrokken ben bij IJsselheem vind ik het voornaamste leerpunt het balanceren tussen een hoog abstractieniveau en iets praktisch/toepasbaar maken. Dit is iets wat als een rode draad door mijn werkzaamheden heen loopt en mij continue triggert en uitdaagt!

Daarnaast heb ik ervaren hoe belangrijk het is om aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk en mee te gaan in de energie van de betrokken zorgmedewerkers. Zij bepalen het tempo waarin ik acteer. Ondersteunen, faciliteren en ontzorgen, dat zijn de kernwoorden die mijn werkzaamheden definiëren en de opdracht hopelijk tot een succes maakt.

En wat komt dan hierna?
Vooruitlopend op de periode begin 2021, zou ik heel graag een actieve bijdrage willen leveren aan het verder brengen van de betekeniseconomie in Twente! In welke rol en welke context dit uiting gaat krijgen will be continued…


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Toen de toeslagenaffaire in 2018 aan het licht kwam, zat ik in mijn examenjaar en was ik er niet veel mee bezig. Het raakte me, maar het kwam niet dichtbij. En ik had ook geen idee wat voor impact het heeft op een persoon, om te worden bestempeld als fraudeur.

Blog Op donderdag 18 en vrijdag 19 april vond de 1,25-daagse van Hieroo plaats. Het doel? Vakinhoudelijk leren als consultants met lokale impact! Fysiek samenzijn zorgt immers voor kruisbestuiving van onze kennis en ervaring. Met onze collega’s uit alle windstreken kwamen we naar Hornhuizen in Noord-Groningen.

Blog Op 29 februari verzamelden we in de Culture Club om te praten over het gebruik van data voor leefbare wijken. In samenwerking met Amsterdam Smart City nodigden we verschillende sprekers uit om te onderzoeken hoe data de kwaliteit van stedelijke omgevingen kan verbeteren.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites