posts

door

Afscheid nemen van de 2e lichting van Hieroo Amsterdam

Afscheid nemen van de 2e lichting van Hieroo Amsterdam

> |  9 maart 2021
Wat blijft je het meeste bij na een 2-jarig traineeship? In de antwoorden van Robbert, Debora en Lotte bleek één grote gelijkenis te zitten: voordat je kunt manifesteren, dien je te reflecteren. Het traineeship van Hieroo stond de afgelopen twee jaar in het teken van het ontwikkelen van skills en het opdoen van ervaringen binnen organisaties.

Maar dat was niet het enige, aldus Robbert, Lotte en Debora. “Het meeste hebben we geleerd over onszelf. Tijdens de bootcamps van Sioo en ook andere trainingen kregen we veel tijd om stil te staan en hierop te reflecteren. We leerden wie we zijn als persoon, wat ons heeft gevormd en hoe we in bepaalde situaties handelen. We ontdekten waar ons hart sneller van gaat kloppen en wat ons vroeger als kind al blij maakte.”

Mooie woorden, tijd voor een interview en een terugblik!

Zijn jullie verwachtingen van het traineeship uitgekomen? Wat hadden jullie willen leren?

Debora: ‘Eén van de redenen om bij Hieroo te gaan werken was omdat ik erachter wilde komen in welke sector en in welke functie ik mij wilde door ontwikkelen. Dat is gelukt! Maar terugkijkend is het eigenlijk veel meer dan dat.. door alle ervaringen heb ik mijzelf echt beter leren kennen als het gaat om mijn persoonlijke eigenschappen, valkuilen en kwaliteiten.’

Lotte: ‘Toen ik mijn oude schriftje er weer bij pakte waarin ik aan het begin van mijn traineeship al mijn doelen opschreef, stuitte ik op heel veel dingen waarin ik mij wilde ontwikkelen: presenteren, project management, sales, etc. etc. Een enorme wishlist aan containerbegrippen eigenlijk. Terugkijkend op dit traineeship heb ik juist heel veel dingen geleerd die ik van tevoren niet had bedacht. Ik faciliteerde workshops voor zowel consultants als jongeren, ontwikkelde werkmethoden en trainingen en organiseerde helemaal in m’n uppie een fysieke MeetUp voor 40 mensen. Ik deed een project bij het ministerie van Onderwijs en ik onderzocht hoe vrijwilligerswerk beter georganiseerd kon worden in Amstelveen. Ik zie nu dat ik heel erg op de buitenwereld gefocust was toen ik begon. Dat ik wilde kunnen wat anderen ook kunnen. Maar nu weet ik dat ik eigenlijk de belangrijkste skills die mij verder gaan helpen al bezit. De mooiste les die je je eigenlijk kunt wensen!’

Robbert: ‘Ik heb kunnen ruiken aan verschillende organisaties in verschillende sectoren. Van Accare in de Jeugd-GGZ, tot het particulier onderwijs, tot het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Het was leuk om bij de organisaties binnen te kunnen kijken en ze tegen elkaar af te kunnen zetten. Ook heb ik veel geleerd van de opleiding, en dan met name over mezelf. In de opstartfase van Hieroo hebben we de eerste stappen gezet met het opzetten van de Social impact-projecten. Daar had ik nog wel meer van willen meemaken. Ik hoop dat dit in de toekomst met Hieroo nog verder uitgebreid wordt.’

Wat is jullie leukste herinnering van de afgelopen twee jaar?

Debora: ‘HIEROO 1 Jaar! Een mijlpaal die we met alle Hieroo vestigingen hebben gevierd met een leuk feestje. Onderdeel zijn van een startup die in een jaar tijd was uitgegroeid tot 22 Jonge Consultants, dat gaf een gevoel van trots en vertrouwen dat we met elkaar op de goede weg waren.’

Lotte: ‘De leukste momenten vond ik altijd die waar we altijd samen waren met al onze Hieroo collega’s. Toen ik begin september een MeetUp organiseerde was de situatie echter anders. Er was maar een beperkt aantal mensen dat aanwezig kon zijn en veel collega’s waren er niet. Toch was het een hele bijzondere avond. De MeetUp ging over hoe je als jonge starter van betekenis kunt zijn in een snel veranderende wereld en over werken vanuit je intuïtie d.m.v. de Design Thinking-principes. De avond voelde voor mij echt als geslaagd. Ondanks de nodige chaos voorafgaand, verliep alles op het moment zelf heel natuurlijk in elkaar over. Er stond lekkere muziek op, er werd gelachen, er was heerlijk Marokkaans eten. Maar mensen zaten ook vol energie en ideeën en er werden veel mooie gesprekken gevoerd met tot voor kort nog onbekenden. Aan het eind van de avond zat ik als een gloeiend zonnetje terug op de fiets naar huis!’

Robbert: ‘Lastig om één moment aan te wijzen. Ik heb sowieso nieuwe vrienden gemaakt die mij dierbaar zijn. Dat is iets wat je nog lang bij je zult dragen dus ik denk één van de vele leuke momenten met hen. Ik vond het Emma at Work-project heel bijzonder en ook de feestelijke start van het FACT-team, waaraan ik in mijn eerste opdracht bij Accare had meegeholpen.’

Wat is jullie vervolgstap en wat nemen jullie mee van de afgelopen twee jaar?

Debora: Ik ga in dienst als consultant bij de ‘moederorganisatie’ van Hieroo: SeederDeBoer. Ik neem de volgende dingen mee van de afgelopen twee jaar: genoeg tijd en aandacht inbouwen voor reflectie. Daarnaast heel goed op mijn omgeving letten, omdat ik daarvan het meeste leer! Mijzelf blijven uitdagen om sprongen in het diepe te wagen en niet in mijn comfortzone te blijven. En het belangrijkste, dat ik los van alles wat ik nog wil leren en waarin ik mij nog in wil ontwikkelen, ook mag gebruiken wat er al is en daarop vertrouwen.’

Lotte: De afgelopen twee jaar heb ik veelal geleerd om met mijn hoofd te werken. Dat was tenslotte ook wat ik wenste te leren aan het begin van dit traineeship. Ik ben erachter gekomen dat ik niet alleen met mijn hoofd wil werken, maar ook veel energie krijg van het werken met mijn handen en hart. En dit vertaalt zich precies in de volgende baan waar ik na de zomer zal starten. Ik ga aan de slag bij het Dushi Huis, een alternatief voor jeugdzorg dat kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ een veilige woonplek biedt. Een groot nieuw avontuur dus!’

Robbert: ‘Ik heb een switch gemaakt naar het onderwijs, werk nu op een zorgschool en met nieuwkomers. Even compleet iets anders dus. Wat ik meeneem is dat als je je hart volgt, alles goed komt.’

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda Ongeveer een jaar geleden sloeg corona toe in NL. Sindsdien ziet ons leven er heel anders uit. Stress, rust, aanpassingsvermogen, een kleinere leefwereld: wat doet dat eigenlijk met je? Wat voor effecten hebben deze corona-gedreven veranderingen op je brein en je mind? Kom naar de MeetUp op 1 april en vind het uit!

Blog Een nieuwe opdracht met als naam 'Greenfield'. Eh.. wat? Het greenfield, afkomstig uit oorspronkelijk de bedrijfskunde en IT, is voor Alina verworven tot symbool van mijn traineeship. Wat een groen lentefris veld te maken heeft met een consultancy traineeship? Nou, alles!

Blog Emma at Worker jongere B.A. en Hieroo JC'er Ruben werden 6 maanden geleden aan elkaar gekoppeld voor het programma: Hieroo x Emma at Work: klaar voor de toekomst! Al snel bleek dit een goede match te zijn. In deze blog delen zij hun ervaringen.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites