posts

door

De eerste weken van Jonge Consultant Bart bij Hieroo Zwolle

De eerste weken van Jonge Consultant Bart bij Hieroo Zwolle

> |  21 maart 2023
Per 1 februari is de nieuwste Jonge Consultant bij Hieroo Zwolle begonnen. Lees hieronder verder hoe de eerste weken van Bart zijn ervaren.

Mijn eerste dagen (1 – 3 februari) 

Voordat ik bij Hieroo begon had ik al op een paar momenten het team kunnen spreken en ontmoeten. Ik werd daar toen al heel enthousiast van en het leek me een leuke groep om mee te werken. Na mijn eerste paar dagen kan ik gelukkig bevestigen dat dit ook zo is. Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik me eigenlijk wel op mijn gemak. Qua opdrachten had ik in de eerste week nog niet zoveel te doen. Dit vond ik niet zo erg, aangezien ik daardoor de kans had om te acclimatiseren en alle informatie die op me af kwam te verwerken.  

Mijn eerste officiële 40-urige werk week (6 – 10 februari) 

Een onderwerp dat centraal stond voor mij was ‘wennen’. Doordat ik wat langer heb gedaan over mijn eindscriptie was het een tijdje geleden dat ik 40 uur in de week moest werken. Ik merkte gelijk dat mijn privéleven, sporten en hobby’s op bepaalde punten botste. Het was een kleine reality-check, maar des te meer een mooie uitdaging om daar een gezonde balans in te vinden.
Ik wil heel graag van mezelf zo snel mogelijk een bijdrage leveren aan het team en het werk. Maar ik vergeet dan wel eens dat ik nog maar net begonnen ben en het niet erg is dat ik nog even moet wennen. Gelukkig stelde mijn team me daar ook wel op gerust. Deze week sprong ik dan ook bij waar nodig en nam ik vooral wat praktische zaken over van collega’s die het wat drukker dan ik hadden. Ik kreeg steeds een wat beter beeld waar Hieroo voor staat en zag dat ook in de praktijk naar voren komen. Iets waar ik erg enthousiast van ben geworden en deel van uit wil maken.  

Groeien in mijn rol (13 – 17 februari) 

Deze week merkte ik dat ik al wat meer in mijn rol groeide. Ik voelde me wat beter op mijn plek en had wat meer taken waar ik me mee bezig kon houden. Dit zorgde ervoor dat de week wat sneller voorbijging, maar ook dat ik wat energieker op werk zat. Ook raakte ik wat meer gewend aan de flexibele werkwijze van Hieroo. Wil je even thuiswerken? Dan kan dat zonder overleg. Dit vond ik lastig in het begin. Ik houd namelijk zelf heel erg van structuur en ben zelf een wat ‘strengere’ cultuur gewend. Ik zit op het moment nog ‘op de bank’ zoals ze dat hier mooi zeggen en dan heb je nou eenmaal wat minder te doen. Ik hield me daarom ook vooral bezig met taken zoals marketing, recruitment en de Community Challenge. Deze week kwam ik er ook achter dat ik steeds wat meer kennis heb over wat er speelt binnen Hieroo, zoals de verschillende samenwerkingen met bijvoorbeeld Emma at Work. Ik kan steeds meer meepraten over de onderwerpen en komen met ideeën.  

Op naar de komende jaren! (20 februari – 3 maart) 

Voordat ik bij Hieroo begon had ik al wel een goed beeld van hoe het eruit zou kunnen zien. Maar na mijn eerste maand ervaring kan ik volmondig zeggen dat het naar meer smaakt! Namelijk: Trainingen, leren en dat gelijk in praktijk terug laten komen. Begin maart had ik mijn eerste bootcamp en leerde ik alle nieuw gestarte JC’ers kennen. Ik kijk uit naar alle trainingen die nog volgen over de komende twee jaar en alles wat ik daarvan kan gaan leren. Daarnaast hoop ik alles wat ik leer bij Hieroo toe te kunnen passen in de praktijk! 

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda De Challenge dag van Hieroo Zwolle komt er aan! Geef samen met ons antwoord op de vraag: “Hoe kunnen we de stap van onderwijs naar de arbeidsmarkt voor jongeren makkelijker maken?”

Blog Per 1 september 2022 is Maartje begonnen als Jonge Consultant bij Hieroo Zwolle. In deze blog blikt Maartje terug op haar eerste weken.

Blog Een lastig gesprek heb je vaker dan je denkt. Lot en Sara vertellen je hoe je om gaat met ongemak, kwetsbaarheid en emoties.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites