posts
Jonge Consultant Maartje

De eerste weken van Jonge Consultant Maartje bij Hieroo Zwolle

> |  27 oktober 2022
Per 1 september 2022 is Maartje begonnen als Jonge Consultant bij Hieroo Zwolle. In deze blog blikt Maartje terug op haar eerste weken.

Waarom Hieroo Zwolle?

Per 1 september ben ik, vrijwel direct na mijn studie, begonnen bij Hieroo. Ik wist nog niet zo goed wat ik wilde, maar wat ik wel wist was dat ik op zoek was naar iets waarbij ik heel veel nieuwe dingen kon leren, maar ook ervaring kon opdoen in de praktijk. Toen ik Hieroo tegenkwam wist ik daarom ook vrij snel dat dit passend voor mij was. En dan ook nog eens in mijn eigen stad Zwolle! Ik ben opgegroeid in de buurt van Zwolle en zie mezelf hier voorlopig ook blijven, dus Hieroo biedt de perfecte mogelijkheid om een netwerk op te bouwen in de stad en bedrijven te leren kennen in de regio. 

Maartje haar eerste weken

Mijn eerste twee weken bestonden uit heel veel kennismakingsgesprekken: met de collega’s van mijn eigen vestiging, alle andere nieuwe JC’ers en het bedrijf Hieroo in het algemeen. In mijn eerste maand heb ik ook mijn eerste bootcamp gevolgd samen met collega’s uit Groningen en Twente. Deze tweedaagse bootcamp ging over het doen van interventies op zowel individueel als groeps- en organisatieniveau (nieuwgierig? Lees hier meer!). Daarnaast heb ik in de eerste maand trainingen gehad over personal branding, design thinking, programma management, agile werken en niet te vergeten: Theory U. Deze weken nam ik heel veel nieuwe informatie tot mij en dit was een supergoed begin voor mijn eerste opdracht. 

Maartjes eerste opdracht

Per 1 oktober ben ik namelijk begonnen met mijn eerste consultancy opdracht bij de Veiligheidsregio Fryslân waar ik deze nieuw opgedane kennis meteen kan toepassen. Een opdracht in Friesland is misschien niet volledig lokaal, maar daarmee niet minder interessant. Ik ben bij de Veiligheidsregio begonnen als beleidsmedewerker binnen het Projectteam Vluchtelingen. Hier houd ik me bezig met vraagstukken rondom de opvang van Oekraïense vluchtelingen, maar ook met de crisisnoodopvang locaties die door de Veiligheidsregio gerealiseerd zijn. Een complexe situatie waarin dingen snel kunnen veranderen, dus dit vergt ook veel flexibiliteit in het werk. Ik ben daarom heel benieuwd wat mij de komende maanden bij de Veiligheidsregio gaat brengen! 

Maartjes Hieroo taken 

Naast mijn opdracht bij de Veiligheidsregio ben ik ook druk bezig met Hieroo taken. Zo zijn we ons met team Zwolle aan het verdiepen in het thema ‘Jongerenparticipatie op de Arbeidsmarkt’: het onderwerp voor onze Community Challenge dit jaar (meer weten? Lees deze blog!).  

Iets wat ik niet verwacht had toen ik bij Hieroo kwam werken was dat ik één keer in de twee weken op het padel-veld te vinden zou zijn om te netwerken met bedrijven in de regio Zwolle. Een superleuke en sportieve bijkomstigheid van mijn baan bij Hieroo! 

Maartjes blik op de toekomst

De komende twee jaar (inmiddels al iets minder natuurlijk) hoop ik vooral nog véél meer dingen te gaan leren (zowel op theoretisch- als persoonlijk vlak), mensen en bedrijven te leren kennen en vooral veel plezier te hebben in wat ik doe. Maar daar maak ik me tot nu toe zeker niet druk om! 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog De vestigingen Zwolle, Groningen en Twente waren uitgenodigd om twee dagen intensief te werken aan hun kennis en skills over het onderwerp interveniëren.

Blog Per 1 september is Amber als eerste Jonge Consultant gestart bij de Hieroo vestiging in Zwolle. Amber blikt terug op haar eerste maand bij Hieroo en kijkt vooruit naar de komende tijd.

Blog Roos en Lot zijn de nieuwe aanwinst van Hieroo Zwolle! Lees hier meer over hun ervaringen en activiteiten van de eerste weken van hun nieuwe avontuur.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites