posts
Mijn reis met als bestemming: Hieroo Utrecht

Mijn reis met als bestemming: Hieroo Utrecht

> |  29 oktober 2020
“De reis is onderdeel van de bestemming” riep een jongen met een barse stem over de hoofden van de menigte. “Juist dit moment, waarop je niet weet waarheen de weg precies leidt; juist dit moment, waarbij je niet weet hoe je je voelt; juist dit moment waarop je denkt: ‘waar ben ik aan begonnen’; juist dit leidt je naar je doel”. De woorden klonken weloverwogen, het voelde bijna alsof ik ze zelf bedacht had.

Ik stond in mijn kloffie op een gure plek in Nederland en zette mijn eerste stappen op de weg naar het studentenbestaan. De autoritair uitziende man was aangesteld door de studentenvereniging om voor mij en mijn jaargenoten de weg te effenen naar een leerzame studententijd 

En nu ben ik opnieuw een kruispunt overgestoken. Op gezelligere toon verwelkomde Marie-Sophie mij en mijn twee collega’s bij Hieroo Utrecht. Maar de kern van de boodschap is jaren later niet anders: de reis is onderdeel van de bestemming. Mijn consultancy-traineeship is gestart, en om de weg naar de toekomst goed te kunnen zien kijk ik kort achterom. Hoe ben ik hier gekomen? 

Zoals bij elke reis, begonnen de voorbereidingen ook bij de reis naar Hieroo al tijdens de vorige etappe. Mijn studentenbestaan raakte op zijn eind, en omdat mijn studietijd nogal een tijd besloeg (ruim een derde van mijn leven) lag het actieve studentenleven al achter me toen ik mijn loopbaankeuze moest gaan maken. Met een papiertje van theologie en een papiertje van organisatieverandering op zak had ik een niet veel begaand pad afgelegd. Waar moest ik naartoe?!  

Traineeships, een ideale route
Mijn interesse was gewekt door traineeshipsIn eerdere werkervaring ervoer ik aan den lijve dat traineeshiporganisaties omgevingen zijn waar ik mezelf kan zijn, mijn vragen mag stellen en uitgedaagd word door grote opdrachten, maar ook door oneindige mogelijkheden. Heb je een idee, een wens, een ambitie en wordt hij nog niet vervuld? Onderzoek maar wat er kan en wie mee wil doen! 

Die houding trekt mij aan. Ik ben een doener, maar werk wel graag vanuit een stevig fundament. De vaste basis van een traineeship waarin ik een lerende en experimenterende rol kan vervullen is ideaal voor mij. 

Dat Hieroo daarnaast ook nog eens werkt aan sociale innovatie in de stad waar ik woon, mijn vrije tijd doorbreng, vrienden heb en zie welke problemen er zijndeed mij besluiten deze kans aan te grijpen. Het adagium van deze tijd en mijn generatie lijkt: Kiezen is verliezen, en niet kiezen is ook kiezen, maar toch besloot ik te lopen. Op weg naar weet ik niet waar! 

En nu sta ik na een maand één stap voorbij dat kruispunt. De introductie is geweest, mijn eerste opdracht is begonnen, de sociale innovatie is in gang gezet, en het kantoor in de Jaarbeurs ligt er verlaten, maar netjes bij. Wat is er veel gebeurd! 

Waar ligt jouw toekomst?
Waar mijn toekomst ligt weet ik nog niet, maar wat ik deze maand wel geleerd heb is dat er voor iedereen een Hieroo is: jouw toekomst begint op de plek waar je nu staat. 

Wat is jouw Hieroo? En leiden jouw stappen toevallig richting onze gele horizon? 

Je kans om deze organisatie te kennen begint vandaag, maar morgen is er nog een kans, of anders 26 november bij de digitale Inhouse@Hieroo. Voel je vrij om de stap richting jouw toekomst te zetten! De reis is onderdeel van de bestemming, veel plezier! 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda Wil jij Hieroo Utrecht beter leren kennen? Dat kan tijdens de Inhouse @ Hieroo op 25 mei!

Nieuws Op donderdag 1 oktober zijn de eerste drie Jonge Consultants gestart bij Hieroo Utrecht. In deze blog vertellen ze aan de hand van de inhoud van hun tas op de eerste werkdag wat meer over zichzelf en hoe ze bij Hieroo terecht zijn gekomen.

Blog Maud blikt met haar achtergrond als organisatiepsycholoog terug op hoe het thuiswerken haar tot nu toe af gaat en geeft praktische tips mee aan de lezers van dit blog.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites