opdrachten
Combiwel

Combiwel

Hieroo Amsterdam
Binnen het project Kamers met Kansen van Combiwel helpt Ruben bij het efficiënter maken van de projectprocessen en daarnaast bij het implementeren en optimaliseren van een nieuw administratiesysteem.

Achtergrond
Combiwel is een Amsterdamse welzijnsorganisatie wie kwetsbare Amsterdammers ondersteunt om hen zo zelfstandig en veilig mogelijk een kans te geven om te participeren in de samenleving. Daarom heeft Combiwel tien jaar geleden het project Kamers met Kansen in leven gebracht voor jongeren in moeilijke thuissituaties. De jongeren krijgen de mogelijkheid om onder lichte begeleiding in een kamer te wonen. Kamers met Kansen
onderscheidt zich door de efficiënte preventieve aanpak en positieve coaching van jongeren, wat zich uit in zichtbaar resultaat. In deze veilige omgeving kunnen de jongeren zich focussen op hun studie en een actieve deelname aan de maatschappij.

Vraag
Binnen het project Kamers met Kansen wordt veel administratie nog handmatig verwerkt. De vraag die Ruben van Combiwel heeft gekregen is om deze administratieve processen in kaart te brengen. Daarbij aan de hand van deze observaties een nieuw online en automatisch systeem in te richten op de wensen en behoeften van de Kamers en Kansen medewerkers. Met als doelstelling dat de coaches zelfstandig het nieuwe administratiesysteem kunnen gebruiken.

Aanpak
Het project Kamer met Kansen wil het gehele administratieve werk in een nieuw jasje, het huidige handmatige systeem moet omgezet worden naar het nieuwe systeem, Regas. Om te zorgen dat het project financieel kan blijven voortbestaan, neemt Ruben tijdelijk het handmatig werk in eigen handen. Naast deze werkzaamheden heeft Ruben een projectteam samengesteld variërend van ICT’ers tot werknemers van Kamers met Kansen om Regas te implementeren. Op deze manier kan Ruben rekening houden met ieders wensen en behoeften. De huidige administratie is zeer centraal georiënteerd op 1 persoon per locatie. Met het nieuwe systeem wil Ruben de administratieve verantwoordelijkheid decentraliseren naar de coaches. Op deze manier zijn de coaches beter geïnformeerd en kunnen de jongeren efficiënt gecoacht worden.


Delen: