opdrachten
IKEA Social Entrepreneurship

IKEA Social Entrepreneurship

Hieroo Rotterdam
Kelly ondersteunt het IKEA Social Entrepreneurship team bij Inter IKEA, een initiatief om sociale impact te maken door samenwerkingen met sociale ondernemers.
Kelly has been brought in to support IKEA Social Entrepreneurship with our communication and co-worker engagement, two important areas of our work. Kelly very quickly got up-to-speed with the complex structures of IKEA, our work & approach and a understanding of social entrepreneurs themselves. She offers a fresh perspective, challenging ideas and contributing with her own point of view. Kelly is pro-active in driving her projects forward with professionalism and enthusiasm. We are very grateful for her support, helping create greater opportunities for more of the many people.
Tina Molund and Chris Williams, IKEA Social Entrepreneurship

Achtergrond
IKEA Social Entrepreneurship draagt bij aan de visie van IKEA om een ​​beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Het initiatief werd gestart om sociale impact te maken door samen te werken met sociale ondernemers.

In co-creatie met partners ontwikkelt het team diverse accelerator programma’s voor sociale ondernemers, waarin IKEA medewerkers hun kennis delen en ondersteuning bieden bij de groeiplannen van de ondernemingen. Zo kunnen de ondernemers hun impact vergroten en krijgen IKEA medewerkers de kans meer te leren over sociale innovaties, circulaire economie en ondernemend werken: belangrijke kennis om toe te passen in hun dagelijkse werk bij IKEA, IKEA’s waardeketen en bedrijfsmodel

Vraag
Een belangrijk onderdeel van IKEA Social Entrepreneurship is om met andere bedrijven en sociale ondernemers te delen wat de voordelen zijn van samenwerkingen met bedrijven zoals IKEA. Daarnaast is het betrekken van IKEA medewerkers bij de samenwerkingen en programma’s een belangrijk onderdeel van hun aanpak. Kelly is daarom gevraagd het team te ondersteunen met communicatie en medewerkersbetrokkenheid activiteiten.

Aanpak
Kelly biedt operationele ondersteuning aan de communicatie lead en co-worker engagement lead in het team. Ze helpt hen bijvoorbeeld bij het organiseren van workshops en kennissessies voor IKEA medewerkers, het doorontwikkelen van de website en communicatie toolkits. Hierbij biedt ze een frisse blik op de werk en draagt ze bij met haar eigen visie en ideeën op de werkzaamheden.

Daarnaast is Kelly verantwoordelijk voor verschillende projecten om de impact van het team te vergroten. Zo wil het team een beter overzicht en proces om te besluiten over hun aanwezigheid bij wereldwijde evenementen en congressen. Ook werkt Kelly aan een overzicht van het globale ecosysteem van sociaal ondernemerschap, waarmee IKEA medewerkers wereldwijd kunnen verkennen hoe zij in hun regio kunnen gaan samenwerken met sociale ondernemers.


Delen: