Community Challenge: jeugdzorg 18+ in Amsterdam
Nieuws> | 29 januari 2019Het onderwerp voor 2019 in Amsterdam is de jeugdzorg 18+. Op het moment dat jongeren uit de jeugdzorg 18 jaar worden, hebben veel van die jongeren problemen op het vlak van bijvoorbeeld wonen, geld, werk en leren.
De reis
Samen met jongeren gaan we de komende maanden een ‘reis’ organiseren. Een reis met een diverse groep jongeren in leeftijden van 15 tot 23 jaar. Samen gaan we zien, voelen, ervaren om te weten waar er ruimte is voor verandering en innovatie. Een reis die we ook samen gaan maken met organisaties uit de stad die betrokken zijn bij deze jongeren. Met zorgaanbieders, de gemeente, scholen, banken en werkgevers.
Het prototype van de innovatie
De reis leidt tot het opleveren van een concreet resultaat: een werkend prototype van de innovatie. Een 80% werkende oplossing tegen 20% van de kosten. De inhoud van de innovatie kennen we nog niet. De kans om de goede innovatie te ontwikkelen is echter maximaal door aan te sluiten op de realiteit van de jongeren zelf en de betrokken organisaties in Amsterdam. In oktober 2019 wordt het prototype gepresenteerd aan de stad en worden de ervaringen gedeeld. De innovatie is namelijk niet van ons, deze is van de stad. We vertrouwen op het ontstaan van eigenaarschap gedurende het proces om de innovatie verder te brengen en op te schalen.
Theory U – ‘Leading from the future as it emerges’
Het Presencing Institute ondersteunt ons in het innovatieproces met methodologie en maakt het mogelijk dat we kennis en ervaring kunnen delen met innovatieteams van over de hele wereld. Hieroo is geselecteerd als één van de 100 initiatieven voor het effectief realiseren van maatschappelijke innovaties. Het Presencing Institute is verbonden aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) en brengt ‘Theory U – Leading from the future as it emerges’ in de praktijk.
De start van de reis
De eerste stappen hebben we met het hele team van Hieroo Amsterdam gezet. In februari is alles gericht op het vormen van de groep jongeren waarmee we gaan werken. Het contact leggen met de betrokken organisaties en het invullen van de regiegroep van het innovatieproces. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jurgen Schut.
Meer lezen
alle postsBlog We zien het overal om ons heen: mensen die massaal demonstreren. Van onderwijs tot wonen tot het klimaat; veel Nederlandse burgers zien graag ander beleid. Met andere woorden, ze willen verandering om de wereld te verbeteren. Laat dat nu ook nét de missie zijn van onze adviseurs.
Wonen Dak- en thuisloosheid is een groeiend probleem in Nederland. Steeds meer mensen belanden op straat. Wat zeggen de politieke partijen? Wat voor oplossingen worden benoemd? Welke plannen zijn veelbelovend en realistisch?
Agenda Datagedreven werken als organisatie rondom wonen en leefbaarheid: hoe doe je dit op een efficiënte en mensgerichte manier? Met het event 'Dat(a) is leefbaarheid: Toekomstbestendig wonen' brengen wij mensen en organisaties uit verschillende hoeken en expertises samen.