Community Challenge Amsterdam

Met onze Community Challenge (C²-Lab) werken wij aan een betere stad van morgen. Jaarlijks selecteren wij een Amsterdams sociaal maatschappelijk probleem en zoeken alle Hieroo Jonge Consultants samen naar een concrete oplossingen of inzichten. Op het moment geven wij onze Community Challenge vorm door middel van het Businesslab. In het Businesslab zetten wij onze expertise en kennis kosteloos in om met Amsterdamse organisaties aan de slag te gaan met de vraag: Hoe vind en behoud jij jong talent binnen jouw organisatie?

Door de Corona ontwikkelingen en de gevolgde recessie groeit de groep met beschikbare getalenteerde starters. Jong talent dat klaarstaat om te beginnen maar waarvoor de mogelijkheden op dit moment beperkt zijn. De huidige situatie biedt bedrijven de kans om goede mensen binnen te halen. Hét moment om te investeren in het vinden en binden van starters op de arbeidsmarkt, want een schrikbarende 61 procent van de starters wisselt binnen twee jaar van baan. Dit blijkt maar voor een klein deel te liggen aan de werkzaamheden (10%), maar ligt veel meer in de doorgroeimogelijkheden (60%) en begeleiding (48%). Dus hoe vind en bind je starters aan jouw organisatie, zeker nu thuiswerken de norm is? En hoe ga je mee in de visie die jong talent op werk heeft? Dit willen we samen met jou onderzoeken!

Aanleiding
Bij Hieroo zijn we nieuwsgierig en maatschappelijk betrokken. We willen impact maken in onze stad. Wij zien dat het behouden en aantrekken van jong talent een onderwerp is dat nu leeft bij veel organisaties, zeker nu we veel digitaal moeten werken. Bij Hieroo willen wij organisaties laten groeien en willen we dat jong talent zich kan ontwikkelen en hun volledige potentieel kunnen benutten. Daarom gaan we hier graag samen met jouw organisatie mee aan de slag.

Samen formuleren we door middel van Design Thinking een vraagstuk aangaande starters waar we jouw organisatie mee kunnen helpen.

Community Challenge Amsterdam 1

Meer weten? Kijken of Hieroo Amsterdam iets kan betekenen voor jouw organisatie? Vul onderstaand formulier in!

Alles op een rijtje

  • We houden een oriënterend gesprek om te ontdekken wat we kunnen betekenen
  • Door middel van Design Thinking formuleren we samen een adviesvraag met betrekking tot starters in jouw organisatie
  • We gaan aan de slag met het doen van onderzoek
  • We testen met een onbevangen blik onze hypotheses
  • We bieden oplossingen op maat

Wat maakt ons uniek?

Hieroo werkt vandaag aan een betere stad van morgen. We verbeteren organisaties. We bouwen aan een netwerk van talent. We delen kennis en ervaring en we helpen de maatschappij. En bij dit alles werken we vanuit het principelokaal voor lokaal‘.

Hieroo bouwt aan een community van lokaal talent in de Talent Circle. Het netwerk is bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt die werken bij Amsterdamse organisaties. Zo weten we elkaar te vinden en onze collectieve kracht te versterken.

Meer weten? Bezoek onze andere Hieroo Locaties!