C²-Lab Amsterdam

Met onze Community Challenge (C²-Lab) werken wij aan een betere stad van morgen. Jaarlijks selecteren wij een Amsterdams sociaal maatschappelijk probleem en zoeken alle Hieroo Talenten samen naar een concrete oplossing. Voor het vervolgtraject betekent dit een helder plan, betrokken stakeholders, financiering en eigenaarschap van een organisatie in de stad.

“In het C²-Lab komen we met een werkend prototype”

 

Onze Talenten krijgen tien dagen per jaar de tijd om aandacht te besteden aan de Community Challenge. Met elkaar verzamelen we kennis, gaan op zoek naar stakeholders met de juiste ervaring en regelen de financiering. Aan het einde van het jaar hebben we een prototype die een oplossing voor het Amsterdamse probleem biedt. De uitkomsten worden gepresenteerd aan de stakeholders en we zorgen ervoor dat de oplossing wordt omarmd door een organisatie in de stad, zodat de oplossing in praktijk kan worden gebracht.

“Het thema voor dit jaar is Jeugdzorg 18+”

 

In Amsterdam werken we dit jaar aan het onderwerp Jeugdzorg 18+. Vanaf 18 jaar houdt de jeugdwet op met faciliteren van zorg en vallen jongeren in een gat. Hoe vinden jongeren hun plek in de maatschappij als een goede thuisbasis ontbreekt en men te maken krijgt met uitdagingen, die het wonen in een grote stad als Amsterdam met zich meebrengen.

In het C²-Lab gaan wij in gesprek met de jongeren die in deze situatie zitten. Door hun ‘journey’ inzichtelijk te maken willen wij de kern van het probleem blootleggen en met een oplossing komen waardoor jongeren die niet meer onder de jeugdzorg vallen ook na hun 18e goede zorg en hulpverlening kunnen krijgen.

“Wij werken in het C²-Lab volgens de methodiek van Theory U”

 

Het Presencing Institute ondersteunt ons in het innovatieproces aan de hand van Theory U en maakt het mogelijk dat we kennis en ervaring kunnen delen met innovatieteams over de hele wereld. Hieroo is geselecteerd als 1 van de 100 initiatieven voor het effectief realiseren van maatschappelijke innovaties. Het Presencing Institute is verbonden aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) en brengt Theory U – Leading from the future as it emerges in de praktijk.

Alles op een rijtje

  • Oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken
  • Ieder Hieroo Talent werkt tien dagen per jaar in het C²-Lab
  • Niet praten over, maar werken met betrokkenen
  • Uitkomsten voor de stad
  • Tijdens het proces worden we ondersteund door het Presencing Institute

Wat maakt ons uniek?

Hieroo werkt vandaag aan een betere stad van morgen. We verbeteren organisaties. We bouwen aan een netwerk van talent. We delen kennis en ervaring en we helpen de maatschappij. En bij dit alles werken we vanuit het principelokaal voor lokaal‘.

Hieroo bouwt aan een community van lokaal talent in de Talent Circle. Het netwerk is bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt die werken bij Amsterdamse organisaties. Zo weten we elkaar te vinden en onze collectieve kracht te versterken.

Meer weten? Bezoek onze andere Hieroo Locaties!