C²-Lab

Met onze Community Challenge (C²-Lab) werken wij aan een betere stad van morgen. Jaarlijks selecteren wij een Amsterdams sociaal maatschappelijk probleem en zoeken alle Hieroo Talenten samen naar een concrete oplossing. Voor het vervolgtraject betekent dit een helder plan, betrokken stakeholders, financiering en eigenaarschap van een organisatie in de stad.

“In het C²-Lab komen we met een werkend prototype”

 

Onze Talenten krijgen tien dagen per jaar de tijd om aandacht te besteden aan de Community Challenge. Met elkaar verzamelen we kennis, gaan op zoek naar stakeholders met de juiste ervaring en regelen de financiering. Aan het einde van het jaar hebben we een prototype die een oplossing voor het Amsterdamse probleem biedt. De uitkomsten worden gepresenteerd aan de stakeholders en we zorgen ervoor dat de oplossing wordt omarmd door een organisatie in de stad, zodat de oplossing in praktijk kan worden gebracht.

“Het thema voor dit jaar is Jeugdzorg 18+”

 

In Amsterdam werken we dit jaar aan het onderwerp Jeugdzorg 18+. Vanaf 18 jaar houdt de jeugdwet op met faciliteren van zorg en vallen jongeren in een gat. Hoe vinden jongeren hun plek in de maatschappij als een goede thuisbasis ontbreekt en men te maken krijgt met uitdagingen, die het wonen in een grote stad als Amsterdam met zich meebrengen.

In het C²-Lab gaan wij in gesprek met de jongeren die in deze situatie zitten. Door hun ‘journey’ inzichtelijk te maken willen wij de kern van het probleem blootleggen en met een oplossing komen waardoor jongeren die niet meer onder de jeugdzorg vallen ook na hun 18e goede zorg en hulpverlening kunnen krijgen.

“Wij werken in het C²-Lab volgens de methodiek van Theory U”

 

Het Presencing Institute ondersteunt ons in het innovatieproces aan de hand van Theory U en maakt het mogelijk dat we kennis en ervaring kunnen delen met innovatieteams over de hele wereld. Hieroo is geselecteerd als 1 van de 100 initiatieven voor het effectief realiseren van maatschappelijke innovaties. Het Presencing Institute is verbonden aan Massachusetts Institute of Technology (MIT) en brengt Theory U – Leading from the future as it emerges in de praktijk.

Alles op een rijtje

  • Oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken
  • Ieder Hieroo Talent werkt tien dagen per jaar in het C²-Lab
  • Niet praten over, maar werken met betrokkenen
  • Uitkomsten voor de stad
  • Tijdens het proces worden we ondersteund door het Presencing Institute

Overige diensten & locaties

Hieroo Talent

Verjongen, vernieuwen en verstevigen van organisaties is de kracht van onze Talenten. We hechten geen belang aan welke sector, organisatie of opdracht. Hieroo Talenten passen zich gemakkelijk aan uw organisatie aan en nemen de bedrijfscultuur moeiteloos in zich op.

Joint Traineeship

Een eigen traineeship staat bij veel organisaties hoog op de agenda, maar blijkt vaak onhaalbaar. Met elkaar kunnen we deze ambitie realiseren. Het Joint Traineeship verzorgen we samen. U bepaalt welke talenten u in dienst neemt. Wij verzorgen de opleiding, verbinden de talenten aan de Talent Circle en laten ze deelnemen aan het C²-Lab.

Hieroo locaties