posts
Breek uit je bubbel – Changing the game! 1

Breek uit je bubbel – Changing the game!

De 10e MeetUp van Hieroo Rotterdam komt eraan! Geheel in het thema van de stijgende gasrekeningen en de klimaattop in Glasgow: hoe klimaatbewust is jouw organisatie en wat kan jij doen om dit bewustzijn een beetje op te krikken? Welke concrete stappen kun je zetten en hoe kan je jouw collega’s meenemen om een positieve impact te maken? Tijdens deze lokale klimaattop gaan we hier onder leiding van de Klimaat en Energiekoepel (KEK) met elkaar over in gesprek en geven we je handvatten om zelf beweging te creëren binnen onze organisaties!
Datum: 13/01/2022
Aanvang: 19.00 - 21.30
Locatie: TBA

De MeetUps van Hieroo Rotterdam zijn netwerkevents voor Rotterdamse young professionals waar we in steeds weer een ander thema duiken en hier met elkaar over in gesprek gaan. Altijd afsluitend met een vrijblijvende borrel!

Dit keer staat de MeetUp dus in het teken van duurzaamheid in je organisatie. Tijdens de 26e COP in Glasgow proberen wereldleiders het ambitieniveau van het Akkoord van Parijs te verhogen en ook op lokaal niveau hebben we het Rotterdams Klimaatakkoord. NGO’s roeren zich met het organiseren van de klimaatmars van afgelopen zaterdag en onder andere door hun inzet belooft de regering toch te stoppen met investeringen in buitenlandse kolen-, olie- en gasprojecten. Daar tegenover staan de koplopers in de circulaire economie die elkaar bijvoorbeeld vinden in BlueCity, waar de reststroom van de ene ondernemer de grondstof voor de ander is.

Op zich interessant, maar toch ook een ver van je bed-show? Daar denkt Lucas Simons, auteur van het boek Changing the Game, heel anders over. Volgens hem bevindt elke sector of elk bedrijf zich in een andere fase richting een duurzame samenleving. Ook als je niet direct in de energiesector werkt.

Weet jij waar jou organisatie zich bevindt en hoe je ‘m een duwtje in de goede richting geeft? Jij kan het verschil maken door binnen jouw organisatie die Game Changer te zijn!

Tijdens de MeetUp van 13 januari a.s. gaan we met KEK onderzoeken wat duurzaamheid voor jouw organisatie betekent en hoe je hierbinnen op een laagdrempelige manier beweging kan creëren om jullie eigen ambitieniveau nog wat op te krikken. KEK is een cross-sectoraal netwerk van young professionals die werken aan energie- en klimaatvraagstukken. Ze zetten zich in om de Nederlandse energietransitie en klimaatopgave vorm te geven en slaan Rotterdam daarbij natuurlijk niet over.

Wil jij ook dat jouw organisatie duurzamer wordt en wil je te weten komen hoe jij hieraan kan bijdragen? Meld je dan nu kosteloos aan voor de MeetUp op 13 januari van 19:00 – 21:30 in Rotterdam!

Verder informatie over de precieze locatie en programma volgt nog. Stay tuned!

Het (voorlopige) programma in een notendop
19:00 – 19:15 Inloop
19:15 – 19:30 Opening
19:30 – 20:30 Workshop
20:30 – 21:30 Borrel

Waar moet ik zijn?
Daar hoor je binnenkort meer over!

Geïnteresseerd?
Nieuwsgierig geworden naar deze lokale klimaattop? Meld je dan aan door onderstaand formulier in te vullen! Deelname is kosteloos en staat open voor young professionals van organisaties in de regio Rotterdam.

In verband met Corona zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar en zullen we maatregelen treffen om de MeetUp op een veilige manier te organiseren. Als er ontwikkelingen zijn omtrent het virus dan volgen wij de richtlijnen van het RIVM op.

Mocht je vragen hebben over de organisatie of wil je andere dingen weten over de MeetUp, mail dan naar: hallo.rotterdam@hieroo.nl. Tot donnderdag 13 januari!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Mark’s duurzame hart ging sneller kloppen van een aantal rapporten die hij las over de circulaire economie en betekenisvol werk en hij wilde weten hoe dat er in Rotterdam uit ziet. In dit artikel deelt hij hoe je de kansen kan benutten om circulair en inclusief ondernemen meer met elkaar te verbinden.

Agenda Community Challenge Rotterdam: Onbeperkt welkom! – Samen de brug slaan tussen welkom voelen en welkom heten in het Rotterdamse sportlandschap.

Blog Mark Damen is per 1 april gestart als Jonge Consultant bij Hieroo Rotterdam. In dit blog deelt hij hoe zijn eerste weken heeft ervaren.