posts

door

Automatische concepten 6

Hieroo Utrecht blijft groeien! Nieuwsgierig, betrokken en vol energie: maak kennis met Anouk en Loraine.

> |  6 mei 2021
Terwijl de rest van Nederland aan het genieten was van de eerste zonnige lentedag, stonden een aantal zenuwachtige potentiële Jonge Consultants (JC’ers) te trappelen om zichzelf van hun beste kant te laten zien tijdens het assessment bij Hieroo Utrecht. Na afloop liepen wij, Anouk en Loraine, al evaluerend naar buiten. We hadden een goed gevoel aan de middag overgehouden. Terwijl we de sleutel in onze oude barrels staken, hoopten we stiekem al dat we binnenkort op een gloednieuwe fiets van Hieroo door de stad zouden rijden.

Op de 6de verdieping van het Beatrix Theater in de JIM, ook wel bekend als de thuishaven van Hieroo Utrecht, brak op dat moment de discussie los. Wie zullen de nieuwe Jonge Consultant worden? Niet één, maar twee gelukkigen werden die avond gebeld. Ons goede gevoel bleek meer dan terecht! Ruim een maand later mogen wij onszelf met gepaste trots de derde lichting Jonge Consultants van Hieroo Utrecht noemen.

Anouk: “Ik ben heel nieuwsgierig en heb al onze nieuwe collega’s al opgezocht op Linkedin. Ik zag dat jij rechten hebt gestudeerd in Utrecht en vervolgens het notariaat bent ingegaan. Bij Hieroo sla je een nieuwe weg in. Waarom heb je ervoor gekozen om bij Hieroo te komen werken?”

Loraine: “Al snel na mijn afstuderen wist ik dat ik graag meer maatschappelijke impact zou willen maken. Hoe ik dat precies kon vormgeven in een specifieke baan wist ik nog niet. Wat ik wel wist, is dat ik bij een organisatie wilde werken die goed aansluit bij mijn persoonlijke normen en waarden. Wat een geluk dat ik toen Hieroo ben tegengekomen! Ik kan me goed identificeren met de kernwaarden van Hieroo: betrokken, oprecht, doen, vernieuwend en vrij. De komende twee jaar ga ik deze kernwaarden verder ontwikkelen en inzetten bij verschillende organisaties. En waar kan dat beter dan in Utreg me stadsie?! Daarom spreekt het me aan dat Hieroo volgens het ‘’lokaal voor lokaal’’ principe werkt aan een betere stad van morgen. Trouwens, wat leuk om te horen dat je nieuwsgierig bent ingesteld. Dat lijkt me een goede eigenschap voor een Jonge Consultant. Waaruit blijkt dat jij een lokale Jonge Consultant bent?’’ 

Anouk: “Ongeveer een half jaar geleden heb ik een sprong in het diepe genomen. Ik zei mijn vorige baan op en begon aan het trainingsprogramma over sociaal ondernemen bij Starters4Communities. Hier heb ik geleerd dat je het beste kunt beginnen met impact maken door te netwerken, ‘ja’ te zeggen tegen kansen en misschien wel het allerbelangrijkst: door gewoon te gaan doen! Met deze wijsheid op zak ben ik op zoek gegaan naar een baan waarmee ik impact kan maken in mijn eigen omgeving. Zo ben ik bij Hieroo Utrecht beland. Ik heb zin om te ontdekken binnen welke rollen ik kan bijdragen aan het toekomstbestendig maken van organisaties in Utrecht. Waar kijk jij de komende tijd echt naar uit?”

Loraine: “Bij Hieroo staan professionele en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Ik kan niet wachten om aan deze ontwikkeling te beginnen en mezelf tot een echte gamechanger van de stad om te toveren! Wat zou jij de komende tijd willen bereiken?’’

Anouk: “Ik kijk ernaar uit om de Talent Circle in Utrecht, het netwerk van (young) professionals, te vergroten. Sinds kort zet ik me als vrijwilliger in bij YIM taskforce voor een landelijke community van impactmakers. Deze ervaringen zou ik graag willen inzetten als aanjager voor de Talent Circle waarin (young) professionals uit Utrecht elkaar ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en samenwerkingen kunnen aangaan om Utrecht nog mooier te maken. Dan heb ik nog een afsluitende vraag. Heb je nog een verborgen talent om in te zetten als Jonge Consultant bij Hieroo?”

Loraine: “Zonder ooit muziekles te hebben gehad, ben ik twee weken geleden een gitaarwinkel ingelopen om een gitaar te kopen. Deze spontaniteit neem ik graag mee in mijn traineeship bij Hieroo. Na wat gepingel via YouTube moet ik overigens wel toegeven dat het me toch beter lijkt om muziekles te nemen. Mocht ik bij muziekles net zoveel leren als bij het traineeship van Hieroo, dan wil ik jullie hierbij alvast uitnodigen voor mijn tournee!’’

 


Delen:

Meer lezen

alle posts

Agenda De eerste MeetUp georganiseerd door Hieroo Utrecht is geïnspireerd op de serie Klassen. De serie laat zien hoe hard er gewerkt moet worden om alle leerlingen gelijke kansen te geven. Dit is een strijd die niet alleen in Amsterdam-Noord geleverd moet worden, maar net zo goed in Utrecht!

Interview De kop is eraf! Donderdag 1 april luidde als de vliegende start van ons traineeship bij Hieroo Utrecht. Van de ene op de andere dag is het nu echt begonnen. Nieuwsgierig naar hoe wij onze initiële stappen op het consultancy-pad hebben ervaren? Wij nemen je graag mee in de tijd vlak vóór en de 24 uur na ons startpunt.

Interview Katya en Arie zijn alweer een halfjaar aan het werk bij Hieroo Utrecht. Hoe bevalt dat? Hoe is de overgang van studeren naar fulltime werken, en wat hadden ze echt niet verwacht? We vragen het ze in deze nieuwe blog!

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites