posts

door

Klaar voor de start? Het verschil dat één dag kan maken

Klaar voor de start? Het verschil dat één dag kan maken

> |  7 april 2021
De kop is eraf! Donderdag 1 april luidde als de vliegende start van ons traineeship bij Hieroo Utrecht. Van de ene op de andere dag is het nu echt begonnen. Waar we gisteren officieel nog geen werk hadden, mogen wij – Maud en Janne – ons vanaf deze dag eindelijk ook ‘Jonge Consultant’ noemen; een titel die met eer gedragen wordt! Nieuwsgierig naar hoe wij onze initiële stappen op het consultancy-pad hebben ervaren? Wij nemen je graag mee in de tijd vlak vóór en de 24 uur na ons startpunt.

Woensdagavond – een vooruitblik 

Janne: Morgen is het zover. Dan start mijn tweejarig traject als Jonge Consultant bij Hieroo Utrecht. De afgelopen maand was voor mij een beetje vakantie, waarbij ik mijn oude werkzaamheden afrondde en veel vrije dagen had om me voor te bereiden op dat wat te wachten staat. Mijn laatste vakantiedag bracht ik door aan het strand, waardoor ik volledig ontspannen (en met verbrande wangen) morgen aan de start kan verschijnen.  

Maud: De laatste vrije dag. Dat klinkt gek maar geeft ook veel energie. Morgen gaat het echt beginnen, dan mag ik mijn fiets en laptop op gaan halen en heb ik een baan! Dus vandaag nog even genieten van deze prachtige zonnige dag. De voorbereidingen zijn begonnen (de laatste zzp klus afgerond en een homeoffice gecreëerd in huis). Het voelt toepasselijk om vandaag het boek uit te lezen waarin ik de afgelopen tijd bezig was (Girl, WomanOther van Bernardine Evaristo, een aanrader!). Ik voel me rustig en vol vertrouwen. Bij Hieroo beginnen, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe uitdagingen aangaan zijn precies de dingen waar ik nu, in tijden van Corona, behoefte aan heb. Morgen is het zover. 

Donderdag – de kennismaking 

Janne: Lopend naar werk, fietsend naar huis. Vandaag komen we samen met Wouter en Catharina -de twee nieuwe Jonge Consultants van Hieroo Amsterdam, Sebastiaan en Marie-Sophie. De ochtend staat vooral in het teken van elkaar leren kennen en cadeaus in ontvangst nemen. We worden overladen met bloemen en krijgen eindelijk de befaamde Hieroo-fiets in ons bezit. Dat belooft veel goeds! We eten een broodje op de trappen van het Jaarbeursplein, installeren onze nieuwe laptops en zien onze inbox langzaam volstromen. We nemen de planning voor de komende weken door, en mijn enthousiasme blijft maar toenemen. De verwachtingen lijken hoog te liggen, maar er is veel persoonlijke aandacht, ruimte om te leren en tijd voor reflectie: precies hoe ik het graag zie. Ik rijd met een voldaan gevoel en een fietsmand vol bloemen tevreden naar huis.  

Maud: De eerste werkdag loop ik op mijn gemak naar het Hieroo Utrecht kantoor in het Beatrixgebouw. Op de terugweg zal ik rijden op de iconische Hieroo fiets. Maar eerst, de introductiedag. Ik kom aan en zie meteen nog twee zoekende gezichten. Dat moeten mijn nieuwe collega’s zijn! We worden warm ontvangen. Na een introductierondje waarin we elkaar beter leren kennen, krijgen we veel informatie. De eerste twee weken gaan we al veel leren, over adviesrollen, gespreksstijlen en nog veel meer. Vandaag heb ik ook een gesprek over een potentiële opdracht en ik denk meteen: dit wordt leuk!  

Donderdagavond – de balans opmaken 

Janne: Eenmaal thuis na een lange maar leuke dag, maak ik de balans op. Met een diploma cultuur-wetenschappen en een recente baan in de zorgsector op zak, ben ik helemaal klaar voor de volgende stap. Hieroo komt voor mij op het perfecte moment; ik ben – zoals ongetwijfeld de meesten van ons –  corona-moe. Hieroo is de frisse wind aan nieuwe mensen, kennis en ervaringen waar ik om sta te popelen! Naar verwachting staan me een tweetal pittige jaren te wachten, maar ik zie met opgestroopte mouwen en open blik de toekomstige uitdagingen tegemoet. Ik hoop na dit traject een helder beeld te hebben van mijn kwaliteiten als consultant; wie ik ben en waar ik voor sta. Deze nieuwe kennis en vaardigheden kan ik dan gericht inzetten bij de opdrachten die mijn lieftallige stad Utrecht laten stralen als de parel die ze is 

Maud: Dan zit je weer op de bank thuis. Wauw, één dag heeft écht een verschil gemaakt! Vol verwachting kijk ik uit naar de komende twee jaar bij Hieroo. Die periode zal een grote snelkookpan zijn vol ervaringen en leerprocessen. Ik ga mezelf vast een paar keer tegenkomen, maar eerlijk gezegd denk ik: laat maar komen die uitdagingen! Ik ben enorm nieuwsgierig naar alles wat er op mijn pad gaat komenVanuit mijn achtergrond als service ontwerper hoop ik creativiteit, openheid en vindingrijkheid mee te nemen naar elke opdracht. Samen de regio Utrecht een klein beetje mooier, socialer en warmer maken is een missie waar ik vol voor ga.  

Op de komende twee jaar! ? 

Lijkt het je ook leuk om aan de slag te gaan als Jonge Consultant bij Hieroo Utrecht? Klik dan hier! Of wil je werken met onze consultants aan verjonging en vernieuwing binnen organisaties? Neem dan contact op met de Lead van Hieroo Utrecht: Marie-Sophie Prins (mariesophie.prins@hieroo.nl).


Delen:

Meer lezen

alle posts

Interview Katya en Arie zijn alweer een halfjaar aan het werk bij Hieroo Utrecht. Hoe bevalt dat? Hoe is de overgang van studeren naar fulltime werken, en wat hadden ze echt niet verwacht? We vragen het ze in deze nieuwe blog!

Agenda De eerste MeetUp georganiseerd door Hieroo Utrecht is geïnspireerd op de serie Klassen. De serie laat zien hoe hard er gewerkt moet worden om alle leerlingen gelijke kansen te geven. Dit is een strijd die niet alleen in Amsterdam-Noord geleverd moet worden, maar net zo goed in Utrecht!

Blog In november vond de opleidingsbootcamp ‘Lastige gesprekken’ plaats. In deze blog delen Lieke en Katya hun ervaringen over deze bootcamp.

Cookie toestemming
Wij gebruiken cookies op onze website, voor meer informatie lees ons privacybeleid.
Instellen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites