opdrachten
Erasmus Medisch Centrum

Erasmus Medisch Centrum

Hieroo Rotterdam
Als Project Management Officer ondersteunt Maud de deelprojectgroep Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in het doorvoeren van veranderingen in het HR systeem en de communicatie over deze veranderingen richting betrokken partijen.
Maud is een denker en een doener met de juiste spirit, houding en competenties. Fantastisch om met jonge talenten te werken die leergierig en flexibel zijn. Ze heeft in korte tijd de ins en outs van het project Wnra eigen gemaakt en draagt op diverse onderdelen bij om de veranderingen in de organisatie goed te laten landen. Ze laat zien dat ze een teamspeler is, haar verantwoordelijkheid neemt en ook een coördinerende rol durft in te nemen. Top!
Hans Ferdinandus, Sector manager HRM-beleid & advies Erasmus MC

Achtergrond
Het Erasmus MC is het grootste universitair medisch centrum van Nederland. Naast patiëntenzorg, houdt het Erasmus MC zich bezig met onderzoek en onderwijs. Er werken ongeveer 11.000 medewerkers, ruim 700 medisch specialisten en er worden ongeveer 3500 geneeskunde studenten opgeleid. Met de komst van de Wnra, dienen een aantal processen binnen de HR-afdeling gewijzigd te worden en verschillende partijen zijn hierbij betrokken.

Vraag 
Maud is gevraagd om de voortgang van het project te bewaken en is hierbij de spin in het web. Ze gaat na of acties tijdig worden uitgevoerd, past de planning aan indien nodig en signaleert knelpunten. Daarnaast levert ze belangrijke communicatie stukken aan en maakt ze vernieuwde werkinstructies voor leidinggevenden en HR-medewerkers.

Aanpak
Om het project tot een goed einde te brengen, fungeert Maud als schakel tussen alle betrokken partijen. Zo zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat vragen en wensen vanuit de afdeling Personeels- en salarisadministratie doorgezet worden naar de afdeling Functioneel Beheer. Daarnaast is ze aanwezig bij vele meetings om de kennis die daar wordt gedeeld te borgen. Maud schrijft een wekelijkse update voor het kernteam van de projectgroep en brengt hierbij in kaart waarover dit team besluiten dient te nemen. Voordat het vernieuwde HR-systeem live ging, coördineerde zij testdagen om de nieuwe processen zo voorspoedig mogelijk te laten lopen. Nu focust zij zich meer op de communicatie, kennisdelingssessies en het schrijven van werkinstructies. Leuk aan dit project is dat Maud intensief samenwerkt met twee senior consultants van SeederDeBoer, het moederbedrijf van Hieroo.


Delen: