posts
Interview Jurgen

Interview Jurgen

|  |  10 juli 2018
Jurgen is de oprichter van Hieroo en tevens partner bij SeederDeBoer. Waar kwam het idee om met Hieroo te starten vandaan? Van concept tot realisatie, lees het in zijn interview!

Hoe is Hieroo ontstaan?

Hieroo is ontstaan vanuit SeederDeBoer’s missie; een betere wereld te creëren. Daarnaast heeft SeederDeBoer al jaren succes met talentontwikkeling. Talenten ontwikkelen en lokaal maatschappelijk innoveren brengen we met Hieroo samen in de stad en regio. Resultaat: een betere stad en regio. Een hele concrete invulling van onze missie.

Een betere stad en regio is terug te vinden in onze naam. Het gebeurt hier, in de stad. De plek waar maatschappelijke problemen voelbaar en op te lossen zijn. Onze talenten staan klaar om te verbeteren én te innoveren.

Wat is het grootste verschil tussen Hieroo en SeederDeBoer?

Hieroo is onderdeel van SeederDeBoer. Beide organisaties hebben talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. Kernwaarden als doorzetten, ondernemen en vernieuwen zijn een greep uit de vergelijkbare profielen. SeederDeBoer heeft al 17 groepen Young Professionals met succes opgeleid tot consultant. Hieroo gaat talenten begeleiden om na twee jaar als ondernemer of manager aan de slag te gaan in hun eigen stad of regio.

Locatie Amsterdam is net open, waarom deze locatie als eerste?

SeederDeBoer verhuist binnenkort naar onze hoofdstad en zo was de keuze voor Hieroo’s eerste vestiging snel gemaakt. Vanaf september worden we buren, zodat we korte lijnen hebben om een goede opstart en samenwerking te waarborgen.

Wat kenmerkt een Hieroo-talent?

Iemand die snapt hoe de wereld werkt, leren en ontwikkelen belangrijk vindt en eigenaarschap voor zichzelf en omgeving pakt. Een ambitieus talent die oog heeft voor een ander, kan verbinden en het samen wil doen.

Waar bestaat het talentprogramma uit?

Een uitgebreid tweejarig opleidingsprogramma van SIOO. Als talent krijg je veel eigen verantwoordelijkheid, want je mag een deel van de opleiding zelf inrichten. Of je nou als ondernemer, manager of juist beleidmatig te werk wil gaan, jij bepaalt! Daarnaast begeleid je twee jaar lang een jongere met minder kansen. Dit vanuit het principe dat je pas echt leert als je iemand anders coacht. Tegelijkertijd is het een mooie manier om iets terug te doen voor de stad.

Tot slot, wat is de ambitie?

Volgend jaar willen we van locatie Amsterdam een volwassen organisatie hebben gemaakt. De eerste groep talenten is tegen die tijd voor een belangrijk deel door de opleiding heen. Daarnaast willen we nieuwe vestigingen openen in verschillende grote steden verspreid over het land. Op ons verlanglijstje staan onder andere Rotterdam, Groningen, Enschede, Nijmegen en Maastricht.


Delen:

Meer lezen

alle posts

Blog Lees in dit blog de terugblik op het career event 'Under Construction' dat Hieroo Rotterdam samen met SeederDeBoer organiseerde op 8 mei.

Agenda Wil je Hieroo Rotterdam beter leren kennen? Dat kan tijdens de virtuele Inhouse@HIieroo Rotterdam op 29 mei!

Agenda Er komt een digitale Inhouse@Hieroo Amsterdam aan! Wil jij Hieroo Amsterdam beter leren kennen? Dit is je kans!